Nieuws

Eef van Riel blijft tot 2022 op De Westmaat

IJsselmeervogels heeft het contract met Eef van Riel met twee seizoenen verlengd tot de zomer van 2022. De 28-jarige middenvelder kwam in 2018 over van De Treffers en gaat door de contractverlenging zijn derde en vierde seizoen in op De Westmaat.

Van Riel begon zijn voetbalcarrière bij De Bataven, de club uit zijn geboorteplaats Gendt. Na daar in het eerste elftal te zijn doorgebroken, stapte de middenvelder in 2012 over naar De Treffers. Van 2015 tot 2017 volgde een tweejarige tussenstap bij Achilles’29, waarna hij uiteindelijk nog één seizoen terugkeerde bij De Treffers. Sinds de zomer van 2018 speelt Van Riel voor IJsselmeervogels.

Vorig seizoen startte Van Riel als wisselspeler, maar veroverde een basisplaats, waardoor hij uiteindelijk tot 29 optredens kwam, waarvan 26 vanaf de aftrap. In die duels maakte de allrounder vier doelpunten en liet drie assists aantekenen. Ook dit seizoen startte de Gelderlander niet direct in de basis, maar sinds de thuiswedstrijd tegen Noordwijk is de routinier weer een vaste waarde.

André van Diermen toonde zich namens de technische commissie van de club dan ook content met de contractverlenging: ,,Met zijn powervoetbal, lengte en winnaarsmentaliteit voegt Eef specifieke kwaliteiten toe aan onze spelersgroep die we graag behouden in onze selectie voor komend seizoen. Bovendien heeft hij het, zeker nu hij weer geregeld in de basis staat, goed naar zijn zin en wilde ook graag door met ons.”

Op de foto is Eef van Riel (rechts) in duel met Raies Roshanali van VV Noordwijk.