Nieuws

Een dikke, vette klapper met IJsselmeervogels-HHC Hardenberg

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer IJsselmeervogels-HHC Hardenberg.

Hoewel de oliebollen, vuurpijlen en rotjes al een ruime week achter ons liggen, staat er zaterdag een dikke, vette klapper op het programma in de Tweede Divisie. Om half vier is Sportpark de Westmaat het decor van een direct gevecht om de koppositie. IJsselmeervogels, dat met 31 punten op de tweede plaatst staat, ontvangt HHC Hardenberg, dat zich met 33 punten tot winterkampioen van de Tweede Divisie mocht kronen.

Het seizoen van IJsselmeervogels begon goed. Zes van de eerste zeven wedstrijden werden gewonnen, want alleen Rijnsburgse Boys wist in die reeks een puntje over te houden aan een wedstrijd tegen de Rooien. Maar van de laatste negen wedstrijden werden er slechts drie gewonnen (G3, V3). Het maken van doelpunten was hierbij overigens nooit het probleem: De Vogels kwamen dit seizoen vaker tot scoren dan iedere ander ploeg in de Tweede Divisie. De ploeg noteerde tot dusver 43 treffers waarvan het leeuwendeel werd binnengeschoten door Danny van den Meiracker (13 goals) en Ahmed El Azzouti (11).

Het verleden heeft overigens uitgewezen dat vooral Ahmed El Azzouti (foto) erg in zijn sas is tegen de Hardenbergers. Hij was in zes ontmoetingen met HHC goed voor vier doelpunten en drie assists: tegen geen enkele andere Tweede Divisie-ploeg was de aanvaller direct betrokken bij zoveel doelpunten. El Azzouti was in elk van zijn laatste vier competitieduels steeds goed voor een doelpunt (3) of een assist (1) en zal die sterke reeks dus ook tegen zijn favoriete tegenstander graag voort willen zetten.

Rob van der Leij

HHC stak juist in de laatste weken voor de winterstop in topvorm. Van de laatste zeven duels werden er liefst zes gewonnen (V1), terwijl de negen wedstrijden daarvoor slechts vier overwinningen opleverden (G3, V2). Hoewel HHC wat betreft het aantal gemaakte doelpunten er slechts drie achterloopt op de Vogels is er bij de ploeg van Gert Jan Karsten geen échte goalgetter aan te wijzen. Rob van der Leij noteerde tot dusver de meeste treffers (8), maar ook Jurjan Mannes (7), Serge Fatima (5) en Rutger Etten (5) vonden zichzelf al minimaal vijf keer terug op het scoreformulier. Daarmee is HHC de enige Tweede Divisie-ploeg waarbij zo veel verschillende spelers al minimaal vijf keer scoorden.

De Vogels en HHC troffen elkaar vier keer eerder sinds de herstart van de Tweede Divisie. In slechts één van die vier duels stapte IJsselmeervogels als winnaar van het veld (2-0 op 16 september 2017), de ontmoeting daarna eindigde in een bloedeloze 0-0 en de twee laatste onderlinge wedstrijden werden gewonnen door HHC.