Nieuws

Irvingly van Eijma tankt vertrouwen tegen zijn voormalige club

Uitgerekend tegen zijn voormalige club Kozakken Boys heeft Irvingly van Eijma zijn eerste doelpunt voor BVV Barendrecht gemaakt. De 25-jarige centrumspits tekende daarmee niet alleen voor de hele doelpuntenproductie van zijn club, maar het was ook voldoende voor een punt in de strijd tegen degradatie: 1-1.

Van Eijma (foto) begon dit seizoen bij Kozakken Boys. Waar hij in de voorbereiding nog een hoofdrol vertolkte, duurde het niet lang of de éénmalig international van Curaçao moest zich schikken in de rol van reserve. Na de 1-1 blikte hij nog kort terug: ,,De voorbereiding ging gewoon ontzettend goed, ik maakte zes doelpunten in vijf wedstrijden. Toen de competitie begon, werd ik meteen al de tweede wedstrijd op de bank gezet. Hierdoor verdween mijn vertrouwen. In de periode die daarop volgde – als ik mezelf in de spiegel aankeek – heb ik niet alles eruit gehaald wat erin zit. Dat had ermee te maken mijn vertrouwen wegzakte. Maar goed, ik kijk altijd naar mezelf en ik had gewoon meer moeten brengen.”

Van Eijma kijkt liever naar het heden. ,,Ik heb op het moment niets te klagen; mooi weer, puntje behaald en gescoord. Dat ik niet juichte, heeft te maken met de manier waarop de keeper uitkwam. Die kwam met gestrekt been vol boven mijn enkel uit. Daar heb ik een dikke bult aan overgehouden en nog steeds last van, dus vandaar.”

In de vier wedstrijden die hij tot nu toe voorkwam in het strijdplan van trainer Jack van den Berg was de aanvaller dus voor het eerst trefzeker. Een doelpunt waarmee hij verder kan, aldus van Eijma: ,,Altijd fijn om te scoren. Het levert het eerste punt op dat we pakken, dat geeft zeker vertrouwen.”

Lees ook:

Reactie Irvingly van Eijma na Barendecht – Kozakken Boys 23 februari 2019

Reactie Jack van den Berg na Barendecht – Kozakken Boys 23 februari 2019