Nieuws

El Kachati verlengt op Het Kasteel; Alhaft en Spierings mogen weg

Sparta Rotterdam heeft nieuws bekend gemaakt over drie spelers die veel uitkomen bij de beloften in de Tweede Divisie. Youssef El Kachati tekende een contract, terwijl Ilias Alhaft en Stijn Spierings juist te horen kregen dat zij mogen uitkijken naar een andere club.

Sparta liet weten dat het met Youssef El Kachati (foto) overeenstemming heeft bereikt over een contract voor anderhalf seizoen met een optie voor een extra voetbaljaargang. De 19-jarige aanvaller kwam in 2016 over van Noordwijk naar de jeugdopleiding van de Rotterdammers. ,,Youssef is een speler met een goede wedstrijdmentaliteit, aldus technisch manager Henk van Stee. ,,Hij wil altijd winnen en blijft gaan om dat te bereiken. Dit seizoen debuteerde hij in het eerste elftal, waar hij inmiddels al zeven wedstrijden achter zijn naam heeft staan, zijn eerste profcontract is een mooie volgende stap.

Toch speelde het talent vooral in de beloften, want hij was van de partij bij dertien van de zestien wedstrijden in de Tweede Divisie. Dat geldt ook voor Ilias Alhaft (twaalf duels) en Stijn Spierings (10 ontmoetingen), maar Sparta heeft bij hen aangegeven dat zij kunnen uitkijken naar een andere club. Beide spelers mogen in de winterstop vertrekken. Zij beschikken over een contract dat afloopt aan het einde van dit seizoen. Alhaft speelt sinds 2008 bij Sparta, waarna Spierings in 2016 overkwam van AZ.