Nieuws

‘Ben er zelf niet zo mee bezig, maar binnen het team leeft het wel’

UNA deed zondag uitstekende zaken in de strijd om lijfsbehoud in de Tweede Divisie. De club uit Veldhoven won op eigen veld met 3-1 van VVSB en slaat een gat van drie punten met de degradatiezone. Topscorer Niek van Boekel was met twee doelpunten wederom belangrijk voor zijn ploeg.

UNA maakte met de knappe overwinning een einde aan de ongeslagen reeks van VVSB. ‘We wisten dat VVSB nog niet verloren had in 2017, maar wij hebben vooral naar onszelf gekeken. Gezien de uitslagen van zaterdag stond er veel druk op deze wedstrijd. Gelukkig hebben we dankzij deze overwinning weer aansluiting met de onderkant van de middenmoot’, aldus Van Boekel tegenover ELF Voetbal.

Komende zondag staat de degradatiekraker tegen TEC op het programma. ‘We hebben het nog niet echt over TEC gehad, maar gezien de stand kun je wel zeggen dat we een heel eind zijn als we zondag winnen. Als we verliezen belanden we toch weer in de zorgen, zeker als de concurrenten wel punten pakken. We kunnen ons zondag nog niet helemaal veilig spelen, maar bij winst zetten we echt een grote stap.’

Topscorer
Van Boekel verbaast zichzelf met zijn eerste plaats op de topscorerslijst. ‘Ik had niet verwacht dat ik zo vaak zou scoren. Omdat ik middenvelder ben is het niet erg belangrijk, maar het is toch leuk en bijzonder om er zo veel te maken bij een club die in het rechterrijtje staat. Ik ben er zelf niet zo mee bezig, maar binnen het team leeft het wel. Als iemand een paar weken niet gescoord heeft, krijgt hij dat van de rest wel te horen’, lacht de 27-jarige aanvallende middenvelder.

Toch heeft Van Boekel niet de ambitie om ooit nog op een hoger niveau actief te zijn. ‘Een paar jaar geleden kwam een stap hogerop wel om de hoek kijken, maar inmiddels heb ik dat uit mijn hoofd gezet. Ook met het oog op de toekomst heb ik weinig zin om ten koste van alles nog een niveautje hoger te spelen. Als je in de Jupiler League speelt moet je wel de intentie hebben om nog naar de Eredivisie te gaan. Ik weet zelf ook dat dat op mijn leeftijd niet haalbaar meer is, dus dan voegt het voor mij ook niet zo veel meer toe. In de Tweede Divisie kan ik het voetbal mooi combineren met het werk en alles er omheen. Dit niveau is prima voor mij.’