Nieuws

Eredivisiescout op de tribune voor talentvolle Excelsior Maassluis back

Na belangstelling van Excelsior Rotterdam, ADO Den Haag, Sparta Rotterdam en Cambuur Leeuwarden kan Milan van Ewijk nu rekenen op nadrukkelijke interesse uit Zwolle. Volgens het Algemeen Dagblad zou de ploeg van hoofdtrainer Jaap Stam afgelopen zaterdag op de tribune hebben gezeten tijdens de 2-2 remise tegen IJsselmeervogels. Hetzelfde medium weet te melden dat Van Ewijk inmiddels ook al persoonlijk is benaderd.

Het gedeeltelijke jeugdexponent van Feyenoord is met drie assists uit 20 competitiewedstrijden één van de drijvende krachten achter het succes van Excelsior Maassluis. Dat het hem zo goed afgaat in de Tweede Divisie is ook andere gegadigden niet onopgemerkt gebleven. Zo zien onder andere Excelsior Rotterdam en ADO Den Haag een geschikte versterking in de rechtervleugelverdediger. Onduidelijk is alleen nog of Van Ewijk reeds is ingegaan op de avances van één van deze partijen, spelen doet de verdediger voorlopig nog in de kleuren van zijn huidige werkgever. Bekend is wel dat het 18-jarige talent gesprekken achter de rug heeft met beide bovengenoemde formaties uit de havenstad.

Opmerkelijk is dat Van Ewijk, ondanks zijn status als geheel onomstreden basiskracht, nog niet in het bezit is van een profcontract. Mocht het tot een zomerse overgang komen dan loopt de speler in kwestie transfervrij weg bij de huidige nummer vijf in de Tweede Divisie.