Nieuws

Eric Meijers leeft mee met mensen bij FC Lienden

Doordat FC Lienden zich terug wil trekken uit de Tweede Divisie is er een gerede kans dat er geen rechtstreekse degradant uit de Tweede Divisie komt. Dat lijkt positief voor de huidige nummer laatst, VVSB, maar Eric Meijers voelt juist mee met de mensen uit de Betuwe.

Op de vraag van Voetbal in de Bollenstreek naar de situatie rondom FC Lienden dan is de hoofdtrainer van VVSB eerlijk. Jammer voor zon mooie club, maar tegelijkertijd biedt het kansen. Eric Meijers (foto), die woonachtig is in Nijmegen, geeft aan dat het niet de eerste keer is dat Lienden deze conclusie trekt. ,,Ik kan mij herinneren dat zij in 2013 hetzelfde besluit hadden genomen. Alleen toen besloten zij twee maanden later om alsnog door te gaan met het voetbal op het hoogste niveau. Daarna volgde kampioenschappen in de Topklasse zondag en werden ze zelfs algeheel kampioen van Nederland.

Hij leeft vooral mee. ,,Natuurlijk schrok ik, toen ik het hoorde. Ik kreeg dinsdagochtend al een bericht dat de spelers en staf van FC Lienden zich om acht uur s ochtends moesten melden op de club. Toen kreeg ik al een vermoeden. Ik kan mezelf erg goed verplaatsen in de club. Ik heb vorig seizoen met Achilles29 iets soortgelijks meegemaakt, alleen ging de club toen door en vertrokken ik en mijn spelers. Daardoor is de situatie iets anders.

Toch zal men in Noordwijkerhout beseffen dat dit nieuws ook kansen biedt aan de paars-gelen, zo realiseerde Voetbal in de Bollenstreek zich. Directe degradatie zou daardoor niet meer mogelijk zijn en dus kan de ploeg zich volledig richten op direct lijfsbehoud. Grote opluchting volgens voorzitter Arjan Broekhof. ,,Daar kunnen we niet omheen draaien. In sportief opzicht is dit voor ons erg gunstig, maar voor de Tweede Divisie als competitie is dit niet goed. Met name voor de uitstraling. Vorig jaar hadden we met ASV De Dijk en Achilles29 ongeveer hetzelfde en in het verleden maakte we het mee met WKE. Wij willen als VVSB zijnde in de Tweede Divisie blijven en daar helpt dit wel aan mee.

Draagvlak en publieke belangstelling

Ook de Noordwijkerhoutse voorzitter zag het terugtrekken van de Gelderlanders aankomen zo erkent hij. ,,Ook ik hoorde op maandagochtend dergelijke verhalen. Ik denk dat er eerlijk gezegd te weinig draagvlak is in die regio voor voetbal op dit niveau. Zij leven op twee grote sponsoren en ik heb al eens eerder geroepen dat dat een keer fout zou gaan. Verder spelen wij er al jaren en je zag gewoon dat de publieke belangstelling steeds verder wegzakte. Dan kan ik me voorstellen dat je als sponsor denkt: waar doe ik het eigenlijk voor?

Hoewel de opluchting groot is bij VVSB had Meijers het liever iets anders gezien. De ploeg verloor de laatste wedstrijd van Barendrecht en ging daardoor met een zuurder gevoel de winterstop in. Door het nieuws uit Gelderland komt daar natuurlijk verandering in. ,,Het voelt als een overwinning, terwijl je hebt verloren, concludeert de trainer. ,,Voor ons is het doel nu duidelijk. Wij gaan proberen om er rechtstreeks in te blijven en ik vind dat we onder mijn leiding hebben aangetoond dat te kunnen. Met Wesley Goeman hebben we er een prima versterking bij en we hopen ons zelfs nog meer te kunnen versterken.

Lees ook:

FC Lienden heeft zich niet gemeld bij KNVB; doorgaan is mogelijk

Geschokte reacties op besluit FC Lienden

FC Lienden trekt zich terug uit Tweede Divisie