afc barendrecht de-treffers excelsior-maassluis lienden gvvv hhc ijsselmeervogels jong-almere-city sparta-ii jong-vitesse koninklijke-hfc kozakken-boys rijnsburgse-boys spakenburg scheveningen katwijk vvsb

Nieuws 3 november 2018 om 16:14

Eric Meijers nieuwe trainer van VVSB

Eric Meijers is gepresenteerd als de nieuwe trainer van VVSB. De voormalige oefenmeester van onder meer Achilles’29 en Helmond Sport begint maandag bij de club uit Noordwijkerhout.

De 55-jarige zit sinds begin dit jaar zonder club, nadat hij opstapte bij Achilles’29 toen de club failliet werd verklaard en er sprake van was een grote leegloop van de selectie. Eerder boekte hij in het amateurvoetbal successen met vooral de club uit Groesbeek, maar ook met Hatert, RKHVV en JVC Cuijk. In het betaalde voetbal was hij behalve voor Achilles’29 ook werkzaam voor Helmond Sport.

Toch geniet de oefenmeester momenteel de meeste bekendheid door een documentaire over Achilles’29 die veel opzien baarde. Omroep Gelderland meldt dat Eric Meijers (foto) het volgende aan de regionale zender heeft verteld: ,,Na alle hectiek bij Achilles en met die docu is het nu echt weer tijd om op het veld te staan. Ik was met Achilles in 2010 voor het eerst bij VVSB en toen heeft die club al een dusdanige indruk gemaakt, dat ik zei dat ik daar best trainer zou willen zijn, als ik in de buurt zou wonen. En nu gebeurt het nog ook. Ze spelen in de Tweede Divisie, een serieuze competitie die landelijk ook goed wordt gevolgd.”

Hij begint bij de club die met pas twee punten laatste staat. ,,Maar ik zie voldoende kwaliteit. We kunnen de neerwaartse spiraal doen kantelen. Er is hier in het verleden natuurlijk wel wat neergezet met Wilfred van Leeuwen als succestrainer. Ze hebben toen zelfs de halve finales van de beker gehaald. De doelstelling is om dit seizoen te overleven, maar ik zie een club met verbetenheid, dus ik heb daar alle vertrouwen in.”

 

Tweede Divisie
Op social media