Nieuws

Eric Meijers per direct de opvolger van John de Wolf

Eric Meijers is de nieuwe trainer van SV Spakenburg. De club heeft net bekend gemaakt dat de 56-jarige per direct overkomt van VVSB uit de Derde Divisie Zaterdag. De oefenmeester heeft voor anderhalf jaar getekend tot medio 2021.

Eric Meijers dankt zijn bekendheid aan de bloeiperiode van Achilles’29. Onder het bewind van de trainer uit Nijmegen boekte de club uit Groesbeek het ene succes na het andere. In die periode werd de oefenmeester met Achilles’29 een aantal keer (lands)kampioen bij de amateurs en won de Supercup in 2011 door te winnen van IJsselmeervogels. Een jaar later reikte Achilles’29 tot de achtste finales van de strijd om de KNVB-beker waarin het werd uitgeschakeld door N.E.C. Dankzij dit topseizoen won Eric Meijers de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer van het jaar.

Na een periode bij Helmond Sport keerde Meijers terug naar de amateurs bij JVC uit Cuijk om vervolgens terug te keren naar Achilles’29 toen die club in de Eerste Divisie speelde. Na het faillissement trad hij per direct af als trainer. Ongeveer een jaar geleden ging Meijers aan de slag bij VVSB in Noordwijkerhout om te trachten de club voor degradatie uit de Tweede Divisie te behoeden. Ondanks het bereiken van de play offs moest de club uiteindelijk toch afdalen naar de Derde Divisie Zaterdag, waarin het nu de zesde plaats bezet. Eric Meijers staat vanaf maandag als hoofdtrainer voor de selectie van Spakenburg.

Na de aankondiging van John de Wolf dat hij zijn contract niet wilde verlengen, is de Technische Commissie van Spakenburg direct begonnen met het inventariseren van geschikte kandidaten. Doordat het vertrek werd vervroegd, omdat De Wolf bij Feyenoord aan de slag kon, moest de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer worden versneld. ,,Eric Meijers stond hoog op onze verlanglijst om volgend seizoen trainer te worden”, aldus die Technische Commissie. ,,Door het plotsklapse vertrek van John de Wolf, hebben we met VVSB contact opgenomen of het mogelijk zou zijn om Meijers per direct te laten overstappen. VVSB heeft zich daarbij zeer coulant en meewerkend opgesteld. Eric heeft bewezen een succesvolle trainer te zijn, met een positieve, aanvallende spelopvatting. We verwachten dat hij uitstekend bij onze club past.”