Nieuws

Everton Pires Tavares verlengt contract bij de Blauwen

Hoewel hij ooit aankwam met een blessure, zijn Everton Pires Tavares en SV Spakenburg zo tevreden, dat beide partijen het contract met een jaar hebben verlengd. De dynamische middenvelder is daardoor tot minimaal medio 2021 te bewonderen op de Blauwe zijde van de Westmaat.

De 29-jarige kwam begin 2018 over van het Cypriotische Omonia Aradippou, waar hij zijn contract had laten ontbinden vanwege een liesblessure. Door een operatie en het herstel daarvan kon hij pas eind vorig seizoen in actie komen voor de Blauwen. Dit seizoen laat hij echter weer zien waarom hij tot de beste middenvelders van de Tweede Divisie behoort. Met zijn gedrevenheid, gekoppeld aan een uitstekende techniek heeft hij zich bij SV Spakenburg ontpopt tot één van de sterkhouders. In de veertien competitiewedstrijden tot nu toe heeft hij telkens zijn opwachting gemaakt als basisspeler, waarin hij één keer doel trof (uit tegen GVVV) en goed was voor één assist.

Everton Pires Tavares blijft in principe dus nog minimaal één seizoen actief voor SV Spakenburg. De technische commissie is blij overeenstemming te hebben bereikt. ,,Everton laat week in week uit zien dat hij een enorme drive heeft en zowel in controlerend als aanvallend opzicht van zeer grote waarde is. Hij is een speler die nooit verzaakt en voetballende kwaliteiten koppelt aan een winnaarsmentaliteit. Om die redenen zijn we zeer tevreden dat we Everton langer op de Blauwe zijde van de Westmaat hebben behouden.”

Op de foto is Everton Pires Tavares (links) aan de bal voor SV Spakenburg, terwijl Jan Willem Kamp van Quick Boys hem onder druk zet.