Nieuws

Excelsior Maassluis trekt Van den Beemt aan

Excelsior Maassluis heeft op de valreep nog een nieuwe speler aangetrokken. Nino van den Beemt is zaterdag voor de Tricolores al speelgerechtigd in de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels.

De 24-jarige defensieve middenvelder trainde al enige tijd mee met de club, die afgelopen seizoen als tweede eindigde. De Ridderkerker begon zijn voetbalcarrière bij Excelsior Rotterdam en stapte in 2016 over naar SC Cambuur. Daar debuteerde hij op 11 december 2018 in de hoofdmacht tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Jong PSV. Tijdens zijn periode in Leeuwarden kwam hij tot tien wedstrijden in het eerste elftal, waarvan twee keer als invaller. Zijn contract werd afgelopen zomer niet verlengd.

,,Ik heb voor Excelsior Maasluis gekozen, omdat het een club is in het amateurvoetbal die mij altijd heeft aangesproken”, aldus Van den Beemt op de website van de club. ,,Verder heb ik het gevoel heb dat ik mij door kan ontwikkelen om stappen te blijven maken in mijn voetbalcarrière. De club heeft een positieve indruk op mij achter gelaten en mij een warm welkom gegeven.”

Excelsior Maassluis ging afgelopen zaterdag in de eerste competitiewedstrijd met 4-1 onderuit bij promovendus Jong FC Volendam.

Op de foto is Nino van den Beemt (links) nog in actie als speler van SC Cambuur tegen Helmond Sport. Hij wordt achtervolgd door Jordan van der Gaag.

Tekst: Sander Berends