Nieuws

FC Lienden keeper Schimmel wil best halfjaar op de blaren zitten

Jan Schimmel verdedigt het doel van FC Lienden al ruim vijf jaar, waarmee hij n van de vaste gezichten van de club is geworden. Het nieuws van afgelopen week, dat de Betuwnaren per direct stoppen met topvoetbal, heeft dan ook zijn impact gehad op de 26-jarige doelman.

Toen vorige week het gesprek van afgelopen dinsdag werd ingepland, wist Schimmel al dat het niet om een loonsverhoging zou gaan. Dat de sponsoren de stekker uit de topvoetbal van de club trokken was desondanks een flinke tik: ,,Er waren al wat geruchten dat er spelers verhuurd zouden worden of er een extra sponsor bij zou komen, maar dit zag ik echt totaal niet aankomen. Het nieuws over een mogelijke doorstart kwam voor Schimmel als een verrassing, hij las het vandaag. Zelf houdt hij zich vast aan het gesprek van afgelopen dinsdag: de geregistreerde contractspelers zijn per 1 januari vrij om te gaan.

Schimmel komt uit de jeugd van TEC uit Tiel, dat momenteel bovenaan staat in de Derde Divisie en dus een goeie kans maakt om te promoveren naar de Tweede Divisie. Een terugkeer zou voor Schimmel zeker een optie zijn. ,,Ik heb nog altijd contact met spelers, fans en een aantal collegas van mij lopen daar veel rond. De club volg ik nog altijd en het is op 10 minuten rijden van mijn nieuwe huis, waar ik in juli ben ingetrokken. Ze mogen me bellen.

Er zijn inmiddels verschillende clubs geweest die al wel hebben gebeld, maar van een gesprek is het nog niet gekomen. Schimmel wil een aantal dagen tijd nemen voor hij zich over een nieuwe uitdaging buigt. Mocht Van der Haar toch in staat zijn om FC Lienden ook de tweede seizoenshelft in actie te laten komen, dan is ook dat een optie voor de sluitpost. ,,Dan zou ik wel eerst in gesprek gaan. Ik las dat het plannen zijn om op een low budget manier door te gaan, vooral voor de spelers die nog in zichzelf willen investeren. Ik ben inmiddels 26 jaar en twijfel of dat voor mij een geschikt pad zou zijn. Ik heb fantastische jaren gehad met Hans en ook met spelers als Milad (Intezar, red.), maar per 1 januari ga ik eerst verder kijken.

De afgelopen seizoenen sloeg Schimmel aanbiedingen af van onder meer DOVO, Kozakken Boys, SV Spakenburg en een rol als derde doelman bij Cambuur. Plezier stond en staat voor hem bovenaan. Nu de resultaten tegenvallen en de huidige situatie zich voordoet, ziet hij de ontwikkelingen k als kans om het plezier terug te vinden. ,,Ik hoop dat er iets moois voorbij komt waar het gevoel goed is, dat kan zowel in de Derde- als Tweede Divisie zijn. We zitten halverwege een seizoen, dus het is niet overal vanzelfsprekend dat je direct kan keepen. Het totaalplaatje en het meerjarenplan is beslissend. Ik wil best een halfjaar op de blaren zitten als ik daarna kan vlammen. Snel hoeven we overigens niet op nieuws te rekenen: ,,Ik ga nu eerst rustig vakantie vieren en dan wacht ik het af. De clubs kunnen me bellen en ik zal straks een aantal gesprekken aangaan, vanuit daar zien we verder.