Nieuws

FC Lienden pikt Tom Menting op bij SV Spakenburg

FC Lienden heeft met het aantrekken van de 24-jarige Tom Menting de negende speler voor volgend seizoen onder contract genomen. De middenvelder was de afgelopen twee jaar actief voor SV Spakenburg, waar hij een aflopende verbintenis had.

Door de financiële perikelen kon de club uit de Betuwe laat beginnen met het samenstellen van een nieuwe selectie. Vandaar dat Tom Menting pas de negende voetballer is die zich voor 2019/’20 heeft verbonden aan FC Lienden. Eerder kozen Milad Intezar, Frank Wiafe, Djamel Leeflang, Ayrton Statie, Abdel Metalsi, Shuremy Felomino, Steven van Dijk en Yassine Zakir al voor een toekomst binnen de spelersgroep van trainer Hans van de Haar.

Nadat Menting in de winterstop had gehoord dat er geen nieuw contract voor hem inzat bij Spakenburg, koos hij aanvankelijk voor Hoofdklasser DFS uit Opheusden. Bij die club heerst er momenteel echter veel onduidelijkheid, waardoor de middenvelder recent op deze site nog zei: ,,Ze zijn ermee bezig, maar voorlopig weet ik niet waar mijn toekomst ligt. Ik probeer eruit te komen, want er werden mooie plannen voorgelegd. Het is een ambitieuze Hoofdklasser en ze hebben me aangegeven dat ze zo snel mogelijk naar de Tweede Divisie willen. Voor mijn type voetballer is het ook goed om bovenin mee te draaien en in een ploeg te spelen die de bal heeft. Ze verwachten dat ik belangrijk voor ze ga zijn en zien een spelverdeler op het middenveld in me.”

Uiteindelijk heeft Tom Menting zijn toekomst dus verlegd van Opheusden naar Lienden. In het verleden was de middenvelder onder meer actief voor De Graafschap en Willem II.

Op de foto is Tom Menting (rechts) verwikkeld in een duel met Levi Schwiebbe van SVV Scheveningen.