Nieuws

FC Lienden zet grote stap richting lijfsbehoud, VVSB speelt gelijk

De twee ploegen die deze week voor lijfsbehoud in de Tweede Divisie spelen, zijn met wisselend succes aan de play-offs begonnen. FC Lienden wist een overwinning op bezoek bij ASWH veilig te stellen. VVSB kwam daarentegen in eigen huis niet verder dan een gelijkspel in duel met Quick Boys.

Voor zowel VVSB als FC Lienden staat er deze week veel op het spel. Beide ploegen strijden in de finales van de play-offs om een startbewijs voor het aankomende Tweede Divisie-seizoen. FC Lienden zette woensdagavond al een reuzenstap richting het felbegeerde ticket. De ploeg van oefenmeester Hans van de Haar wist op bezoek bij ASWH een 0-1 overwinning in de wacht te slepen. Salim Mansouri was in de 69e minuut de maker van het verlossende doelpunt waarmee FC Lienden een uitstekende uitgangspositie voor het tweede duel veiligstelde.

VVSB kwam in eigen huis ook op een 1-0 voorsprong. Door een rake kopbal van Frank Tervoert kon de ploeg uit Noordwijkerhout na tien minuten al de leiding nemen. De 29-jarige aanvaller maakte alweer zijn zesde doelpunt van de play-offs. Vlak voor rust kwamen de bezoekers uit Katwijk echter nog knap terug. Quick Boys-middenvelder Kay Tejan werkte de bal tegen de touwen. Na negentig minuten zou 1-1 ook de einduitslag van de play-off kraker zijn. Er is aankomende zaterdag dan ook nog genoeg werk aan de winkel voor VVSB als het af zal reizen naar het sportpark van Quick Boys.

De terugwedstrijden zullen op zaterdag 8 juni gespeeld worden. FC Lienden en ASWH zullen om 14:30 aftrappen, terwijl Quick Boys en VVSB de bal pas om 17:00 aan het rollen zullen gaan brengen.

Tekst: Thijs de Bruijn.