Nieuws

FC Lisse degradeert, TEC houdt zicht op handhaving

FC Lisse speelt volgend seizoen in de Derde Divisie. In de return van het play-off duel tegen JVC Cuijk werd thuis met 0-3 verloren en dat betekent dat Lisse voor het eerst in de clubgeschiedenis degradeert. TEC is nog wel in de race voor handhaving in de Tweede Divisie. De ploeg won thuis met 1-0 van Jong FC Volendam.

Waar TEC eerder deze week in de uitwedstrijd in Volendam nog heel goed wegkwam met een 1-2 overwinning was het nu een ander verhaal. De club uit Tiel domineerde de wedstrijd en in de tweede helft werd het overwicht beloond met een doelpunt van Sherwin Grot. TEC stuit nu in de play-off finale op Scheveningen, wat over twee duels de sterkere was tegen Quick.

Voor Lisse wat het een zwarte dag in de geschiedenis. De ploeg had na 0-2 winst in de uitwedstrijd tegen JVC Cuijk een prima uitgangspositie, maar thuis ging het helemaal mis en verloor Lisse met 0-3. Via Jordie van der Laan kwamen de bezoekers op 0-1 en 0-2 en in de blessuretijd kreeg Lisse de definitieve knock-out toen Lars Loermans de 0-3 maakte voor JVC.

Uitslagen play-off duels Tweede en Derde Divisie:

zaterdag 2 juni:

TEC – Jong Volendam 1-0
Scheveningen – Quick 1-0
FC Lisse – JVC Cuijk 0-3
UNA – Jong Almere City 1-1, Almere wint na strafschoppen