Nieuws

FC Lisse en TEC beginnen goed in play-offs

FC Lisse en TEC hebben een goede eerste stap gezet in de strijd om lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Beide clubs wisten hun eerste play-off duel te winnen. FC Lisse won uit bij JVC Cuijk met 0-2 en TEC, wat ook een uitduel speelde, won met 1-2 van Jong FC Volendam.

Makkelijk ging het voor beide clubs echter zeker niet. JVC Cuijk had via Jordie van der Laan twee grote kansen en had de pech dat op slag van rust Furkan Alakmak met rood van het veld moest na het maken van een handsbal op de doellijn. Een overtreding die Lisse een strafschop en de 0-1 opleverde via Ayoub Ait Afkir. Ondanks dat JVC met een man minder speelde zorgde de ploeg nog wel voor flink wat druk in de tweede helft, maar het was FC Lisse wat vlak voor tijd via Bas Buimer de eindstand op 0-2 bepaalde.

TEC kwam goed weg bij Jong FC Volendam. De thuisploeg was in eerste helft duidelijk sterker, maar wist ondanks het overwicht ‘slechts’ één keer te scoren (via Derry Murkin). In de tweede helft werd TEC sterker, maar was Jong Volendam dicht bij de 2-0 toen Dylan Mertens de paal raakte. In het laatste kwartier leek de thuisploeg de energie kwijt te zijn toen TEC de druk verhoogde en via Brandon Fijneman op 1-1 kwam. En waar Volendam in de eerste helft geen strafschop kreeg van scheidsrechter Van Der Laan, kreeg TEC die in minuut 85 wel. Serhat Koç benutte die strafschop en dus was het TEC wat de wedstrijd met 1-2 won.

Uitslagen play-off duels Tweede en Derde Divisie:

woensdag 30 mei:

JVC Cuijk – FC Lisse 0-2
Jong Almere City – UNA 1-1

Jong FC Volendam – TEC 1-2
Quick – Scheveningen 1-1

Returns:

zaterdag 2 juni:

14.30 uur:
TEC – Jong Volendam

17.00 uur:
Scheveningen – Quick

18.00 uur:
FC Lisse – JVC Cuijk
UNA – Jong Almere City