Nieuws

Felitciano Zschusschen laat IJsselmeervogels achter zich

De samenwerking tussen IJsselmeervogels en Felitciano Zschusschen eindigt aan het eind van het seizoen. De 27-jarige aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van het Schotse Inverness, gaat op zoek naar een nieuwe club.

De komst van Felitciano Zschusschen naar IJsselmeervogels verliep niet bepaald vloeiend. Eerst sloot de aanvaller bij het begin van de voorbereiding aan. Begin augustus werd echter bekend dat de fysiek sterke spits toch had gekozen voor het Marokkaanse Al Hoceima. Die transfer viel echter in het water, waardoor de voormalig international van Curaçao begin september alsnog aansloot bij ‘De Rooien’.

Het officiële debuut van Zschusschen volgde op 8 september in de uitwedstrijd bij Excelsior Maassluis. Hij viel toen na ruim een uur in voor Robbert Olijfveld en de 1,87 meter lange spits was direct belangrijk met een assist op Mike van de Laar, die kort voor tijd de 0-2 liet aantekenen. De aanvaller is voornamelijk pinchhitter, maar maakte desondanks al vijf doelpunten en gaf vier assists.

Het blijkt dat er in de winterstop belangstelling voor hem was, zo vertelde André van Diermen van de technische commissie. ,,Er waren toen al een aantal buitenlandse clubs geïnteresseerd, maar we hebben gezien de stand op de ranglijst niet kunnen meewerken aan een overstap. Felitciano heeft zich erg professioneel opgesteld. Eigenlijk op dezelfde manier zoals hij zich het hele seizoen al in de groep heeft gemanifesteerd.”

Op de foto is Felitciano Zschusschen (midden) in de achtervolging op Martijn Berden van Jong Vitesse.