Nieuws

Floris van der Linden van Haarlem naar Spakenburg

De clubtopscorer van Koninklijke HFC, Floris van der Linden, maakt in de zomer de overstap naar SV Spakenburg. Dat hebben beide clubs officieel gemeld.

De 23-jarige staat momenteel met tien gemaakte doelpunten op de tweede plaats van de topscorerslijst. Het leidde ertoe dat er grote belangstelling was voor de spits die uiteindelijk koos voor de aanbieding van SV Spakenburg. Bij die club tekende hij voor één jaar met een optie om de verbintenis te verlengen. Floris van der Linden beleeft een geweldig tweede seizoen bij Koninklijke HFC. In zijn eerste bleef hij nog steken op zes treffers, maar inmiddels staat de teller na twaalf wedstrijden al op tien doelpunten.

De aanvaller heeft jarenlang gespeeld bij SV Ouderkerk in zijn geboorteplaats Ouderkerk aan de Amstel, tot hij in 2016 naar SC Telstar ging. Na twee jaar bij de club uit Velsen (in totaal 24 wedstrijden in de toenmalige Jupiler League) koos Van der Linden voor Koninklijke HFC om zijn studie Bedrijfskunde (dit schooljaar hoopt hij af te studeren) weer op te pakken.

De Technische Commissie van SV Spakenburg toonde zich verheugd dat de club nu al kon toeslaan met het oog op de competitie van 2020/’21. ,,Floris is een gemakkelijk scorende, kopsterke spits en een prima aanspeelpunt om de ballen voorin vast te houden. In zijn eerste jaar bij HFC moest hij zijn draai nog vinden, doordat hij bij Telstar in zijn tweede seizoen weinig had gespeeld en ritme moest opdoen. Dit seizoen bevestigt hij wat we al vonden: dat hij een uitstekende centrumspits is. We hebben al veel kwaliteit op de aanvallende posities, maar Floris is een type spits – target man – die we graag aan de selectie toevoegen.”

Op de foto viert Floris van der Linden zijn winnende doelpunt van afgelopen weekeinde tegen Rijnsburgse Boys.