Nieuws

Frank Tervoert de held van VVSB

Frank Tervoert is de held van VVSB. Nadat hij woensdag in de play-offs al twee keer succesvol was tegen HSV Hoek, maakte hij zaterdag bij de return drie doelpunten. Dankzij de 4-2 zege plaatste de ploeg van trainer Eric Meijers zich voor de finale tegen streekgenoot Quick Boys. In de andere finale om een plaats in de Tweede Divisie van volgend seizoen staan FC Lienden en ASWH.

Net als afgelopen woensdag verspeelde VVSB tegen Hoek een 2-0 voorsprong. Nadat Tervoert in de 49ste minuut voor die tussenstand had gezorgd, maakte de dubbelslag van Thomas van Renterghem in de 52ste en 62ste minuut de ontmoeting weer spannend. Tervoert maakte hoogstpersoonlijk aan de onzekerheid een eind door een kleine twintig minuten voor tijd de 3-2 te laten aantekenen. Net als in Zeeland was daarna het slotakkoord voor Lovette Felicia. Hij bepaalde de eindstand op 4-2, nadat de club uit Noordwijkerhout de heenwedstrijd al met 3-2 had gewonnen.

Daarmee plaatste VVSB zich overtuigend voor de finales, hoewel de cijfers van FC Lienden nog duidelijker zijn. De ploeg van trainer Hans van de Haar begon al met een comfortabele 0-3 zege uit het heenduel vol zelfvertrouwen aan de return tegen GOES en dat werd er na zes minuten niet minder op. Toen tekende Guytho Mijland immers voor de 1-0. Als de strijd nog niet was beslist, was dat na een klein half uur wel het geval toen Marlon Versteeg voor 2-0 zorgde. Weliswaar zorgde Mart de Kroo korte tijd later uit een strafschop voor de 2-1, maar in gevaar kwamen de Betuwnaren niet echt.

FC Lienden speelt op woensdag en zaterdag tegen ASWH, dat pas in de 93ste minuut (!) de tweekamp met OFC besliste door een doelpunt van Nick Slotboom. Nadat de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht voor eigen publiek met 2-1 had gewonnen, keek zij in Oostzaan na ruim een uur tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Reda Kharchouch. Uitschakeling dreigde. Fabian Korporaal bracht de clubs (over twee wedstrijden gezien) echter in evenwicht. Een verlenging leek aanstaande tot Slotboom toesloeg.

Daarmee was de confrontatie tussen OFC en ASWH de meest spannende. Quick Boys is voor eigen publiek immers niet meer in de problemen gekomen tegen OSS’20. De Katwijkers maakten woensdag het verschil in Noord-Brabant toen ze met 1-3 wonnen. Zaterdag leek het op een 0-0 uit te draaien tot Kay Tejan, die naar Kozakken Boys gaat, in blessuretijd voor 1-0 zorgde. Zodoende komt het in de finales tot een derby tegen VVSB.

Op de foto is Frank Tervoert (rechts) in actie voor VVSB op archiefbeeld uit de wedstrijd tegen SVV Scheveningen met Jari de Jong als directe tegenstander.