Nieuws

Furhgill Zeldenrust per direct van Helmond naar Rijnsburg

In navolging van Jeroen Meefout heeft Rijnsburgse Boys een tweede tussentijdse nieuweling binnen gehaald: Furhgill Zeldenrust (29). De tweebenige vleugelspits komt van Helmond Sport, waar hij ondanks een verbintenis tot medio 2019 per direct mocht vertrekken. De aanvaller heeft een contract voor een half jaar getekend met een optie op volgend seizoen.

,,Enkele maanden geleden heb ik bij Helmond Sport aangegeven dat het tijd was voor iets nieuws, aldus Zeldenrust op de officile site van Rijnsburgse Boys. ,,Ik wilde een stapje terug doen en meer tijd besteden aan mijn maatschappelijke carrire. Vanaf dat moment stond ik niet meer in de basis. Dat vervolgens Rijnsburgse Boys in beeld kwam, was logisch. ,,Via een vriend, Jordy Strooker, heb ik een balletje opgegooid. Vorige week heb ik voor het eerst met de club gesproken en binnen een week was het rond.

Door het vertrek van Maikey Parami en de langdurige blessure van Donny van Oijen was er bij de club uit de Bollenstreek behoefte aan een extra vleugelspits, zeker nu Max Hudepohl aan zijn knie geblesseerd is en mogelijk voor langere tijd moet toekijken. Zeldenrust: ,,Ik ben blij met deze stap. Rijnsburgse Boys is een grote naam in het amateurvoetbal met een mooie achterban. Dit en vorig seizoen heb ik de ploeg diverse keren bekeken, omdat mijn vrienden Jordy Strooker en Jol Tillema hier spelen. Ook Masies Artien en Carlos Opoku ken ik. Dat maakt de overstap gemakkelijker. Ik hoop met Rijnsburg zo hoog mogelijk te eindigen en te laten zien wat ik in huis heb. Ik heb er zin in en wil knallen.

Furhgill Zeldenrust begon zijn voetbalcarrire in de jeugd van Bolnes, daarna volgden RVVH en Sparta. Vervolgens voetbalde hij als senior onder meer voor Zwaluwen Vlaardingen, RKC Waalwijk, Dynamo Dresden, FC Den Bosch en de laatste tweenhalf jaar bij Helmond Sport, waarvoor hij zestien doelpunten maakte.

Op de foto is Furhgill Zeldenrust te zien, nadat hij geeft gescoord voor Helmond Sport tegen NEC.

Lees ook:

Bert Koomen keert terug in de Tweede Divisie

Rijnsburgse Boys haalt Jeroen Meefout uit Amerika

Artien: Als je vijf wedstrijden op rij niet wint, dan doet dat iets met een voetballer