Nieuws

Gebroeders Van de Beek treffen elkaar na overlijden vader

Waar Bart van de Beek (33) zich namens GVVV wederom moest schikken in een reserverol, verscheen zijn acht jaar jongere broer Boy wel aan de aftrap. In het shirt van De Treffers overtrof hij met 1-2 de werkgever van zijn broer, dit tijdens een voor hen beiden speciale speelronde. Het is de eerste keer dat de broers tegenover elkaar staan na het overlijden van hun vader, de man die zijn zoons altijd op de voet volgde.

Een wedstrijd tegen elkaar vonden de broers altijd wel bijzonder, maar zaterdagmiddag had GVVV – De Treffers een emotioneler randje. Ruim twee weken geleden liet hun vader het leven. Vanzelfsprekend een van de zaken waarover zowel Bart als Boy bevraagd werden na afloop. ,,Het enige voordeel is dat hij niet heeft hoeven kiezen voor wie hij was”, antwoordt de inmiddels 25-jarige Boy. ,,Voor mij was het eigenlijk minder bijzonder dan de voorgaande wedstrijden. De vorige keer mocht Bart keepen en nu speelt hij niet mee. Dan ervaar je het toch anders dan wanneer Bart wel onder de lat staat.”

Voor de reservedoelman van GVVV – vanaf komend seizoen transfervrij op te pikken – is de bijzonderheid er inmiddels ook wel af. Ook hij deelt de mening van zijn jongere broer: ,,Het is allang niet meer de eerste keer, waardoor je er steeds minder mee bezig bent in aanloop naar zo’n duel. Wel heb ik zo’n 25 kaarten moeten regelen voor vrienden en familie, dat maakt dat het altijd wel mooi blijft.” Iets waar ze hun vader heel erg in zullen missen zijn de appjes na afloop, aldus Boy. ,,Hij zou mij een appje sturen als hij in de auto zat en vertellen dat hij trots op me is. En niet alleen op mij trouwens, maar ook op het team. Dat heeft hij vaak zat gedaan, laatst heb ik het nog in de groepsapp van het team gegooid, óók zodat het ons scherper zou maken.”