Nieuws

Gerry Vlak van het ene naar het andere vissersdorp

Gerry Vlak maakt de overstap van het ene naar het andere vissersdorp aan de boorden van het IJsselmeer. Hij gaat van FC Volendam naar IJsselmeervogels. De 23-jarige middenvelder tekende een contract voor het seizoen 2020/’21.

Vlak doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en brak in 2015 door bij de Wijdbroeken. Sindsdien speelde de middenvelder 72 duels in de Keuken Kampioen Divisie en ook nog eens ruim zestig wedstrijden in de Derde divisie. Verder rondde de 1,89 meter lange speler dit jaar zijn masterstudie Actuarial Science & Mathematical Finance af aan de Universiteit van Amsterdam.

De in Volendam geboren Vlak, wiens broer Jari ook in de hoofdmacht onder Wim Jonk speelt, is een ware allrounder, want de rechtsbenige middenvelder heeft in het verleden op vele posities van een elftal gespeeld. André van Diermen van de technische commissie toonde zich dan ook opgetogen: ,,Hij is een technisch vaardige en slimme speler met inmiddels de nodige ervaring in het betaalde voetbal. Bovendien kent hij door zijn Volendamse afkomst de mentaliteit van een vissersdorp en brengt met zijn lengte bovendien de nodige kopkracht mee.”

Op de foto schermt Gerry Vlak namens FC Volendam de bal af voor Gino Bosz van Go Ahead Eagles.