Nieuws

Gert Jan Karsten vertrekt na dit seizoen bij HHC Hardenberg

Gert Jan Karsten is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van HHC Hardenberg. Dat maakte de club maandagavond bekend. Daarbij bracht de club ook naar buiten dat Gert Heerkes aangesteld wordt als de nieuwe technisch manager.

Karsten, die bezig is aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer in Hardenberg, geeft op de website van de club aan toe te zijn aan een nieuwe stap. ,,Enerzijds omdat je heel lang samenwerkt met een hele vaste groep. Het is een rustige, stabiele club. Ik heb een gigantische stap gezet in de ontwikkeling als trainer bij HHC Hardenberg. Dat wil je ook toepassen in een nieuwe omgeving, om te kijken of je de kwaliteit ook elders goed kan benutten. Ik wil het moment voor zijn dat ik te laat weg ga. Ik vind dat de spelersgroep recht heeft op een nieuwe, frisse trainer, waardoor zij de kans hebben om zich nog meer door te ontwikkelen.”

,,Vanzelfsprekend respecteren we de keuze van Gert Jan Karsten”, reageert voorzitter Bert Beun. ,,Het is goed dat hij een volgende stap wil zetten in zijn carrière. Allereerst zijn we Gert Jan veel dank verschuldigd, hij kreeg onze selectie op een heel moeilijk moment onder zijn hoede en heeft in het eerste seizoen gezorgd voor lijfsbehoud. De seizoenen daarna draaide HHC bovenin mee in de Tweede Divisie en wie weet wat dit seizoen gaat brengen. Daarbij wensen we hem veel succes bij het vinden van een passende uitdaging.”

Gert Heerkes

Gert Heerkes zal begin 2020 aantreden als nieuwe technisch manager. De geboren Hardenberger is momenteel assistent-trainer van het beloftenelftal van het Noorse Rosenborg BK, maar vindt het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. ,, HHC Hardenberg ligt dichtbij onze familie. Mijn zoons zijn al sinds hun jeugd bij de club betrokken. Ik ben vaak gevraagd en ook nu weer gepolst. Ik wilde graag dichter bij huis wonen, dus alles viel samen. Het is een mooie uitdaging die me te wachten staat”, reageert Heerkes zelf op de clubwebsite.

Heerkes zal zich in Hardenberg op een aantal zaken gaan richten. ,,De samenstelling van de selectie van het eerste elftal en de staf”, vertelt hij. ,,Maar ook op de prestatie-elftallen van de jeugdopleiding. We gaan bijvoorbeeld betere contacten leggen met clubs uit de omgeving en de betaald voetbalorganisaties in de regio.”

Voorzitter Beun reageert verheugd op de komst van Heerkes. ,,We zijn blij dat we een volgende stap kunnen maken in professionalisering van onze jeugdopleiding en in de toekomst ook in de organisatie rondom HHC 1. Dit gaat ons helpen de regionale jeugd naar een hoger plan te brengen”, vertelt hij. ,,Binnen deze functie is op termijn doorgroei naar een sturende rol in het formeren van de selectie van HHC 1 beoogd. Dat juist Hardenberger Gert Heerkes deze positie gaat innemen is fantastisch. Gerts ervaring in binnen- en buitenland zijn bewonderenswaardig. Zijn kennis van en passie voor de club zullen helpen om succesvol te zijn.”