Nieuws

Gert Kruys tijdelijke hoofdtrainer van IJsselmeervogels

Gert Kruys keert terug bij IJsselmeervogels. De club heeft bekend gemaakt dat hij de rest van het seizoen als hoofdtrainer fungeert, nadat de samenwerking met Ted Verdonkschot deze week is stopgezet.

De 58-jarige Utrechter was van maart tot december 2013 al eens hoofdtrainer aan de rode zijde van De Westmaat. Aan zijn succesvolle periode kwam destijds een einde, omdat hij overstapte naar Sparta Rotterdam. In de tijd dat Gert Kruys (foto) de technische leiding had bij het eerste elftal, schakelde zijn ploeg Helmond Sport én FC Emmen uit om het in de achtste finale van de strijd om de KNVB Beker op te nemen tegen Ajax.

De oefenmeester legde in die eerste seizoenshelft tevens de basis voor de winst in de districtsbeker West I. Niet alleen voor de middenvelders Mike van de Laar en Maikel de Harder, maar ook voor Rick Testa la Muta en Jacob Mulder uit de technische staf betekent de terugkeer van Kruys een weerzien op de Westmaat. Sinds zijn vertrek bij IJsselmeervogels was de voormalige profvoetballer trainer van Sparta Rotterdam en DOVO en technisch adviseur actief bij Magreb’90. Omdat hij medio november is vertrokken bij DOVO, bestond voor IJsselmeervogels de kans om Kruys terug te halen.

De technische commissie van de club is bij monde van André van Diermen erg tevreden met het contracteren van de nieuwe hoofdtrainer. ,,Door het afscheid van Ted Verdonkschot moesten we snel schakelen. Gert is gepokt en gemazeld in het amateur- en profvoetbal. Een gretige trainer die kort op de groep zit, communicatief sterk is en graag aanvallend speelt. Een trainer waarmee we het vertrouwen hebben komend halfjaar een greep naar de prijzen te kunnen doen.”

Kruys tekent een contract tot het eind van het seizoen en staat vanaf maandag voor de groep. Hij wordt in de zomer opgevolgd door Berry Smit.