Nieuws

Gertjan Tamerus gaat HFC combineren met Telstar

Gertjan Tamerus gaat zijn werk als hoofdtrainer van Koninklijke HFC per direct combineren met een baan als assistent van Andries Jonker bij SC Telstar uit de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee wordt de oefenmeester de opvolger van Arvid Smit, die de club uit Velsen juist heeft verlaten om assistent te worden van bondscoach Sarina Wiegman bij de Oranje Leeuwinnen. Tot nog toe combineerde Tamerus zijn werk in Haarlem met een baan binnen de jeugdopleiding van Ajax.

,,Het is voor Gertjan een baan die prima valt te combineren met zijn werkzaamheden voor HFC”, zo reageren de Haarlemmers op hun website. ,,Het zal dan ook geen gevolgen hebben voor het huidige en volgende seizoen. Uiteraard is de beslissing om voor Telstar te gaan werken in goed overleg gegaan met zowel Gertjan als Telstar en wij zien dit met Gertjan als een goede stap in zijn ontwikkeling als trainer.”

Gertjan Tamerus (foto) is verheugd over deze stap in zijn loopbaan, zo vertelde hij aan Voetbal in Haarlem. ,,Ik zie dit als een nieuwe stap in mijn ontwikkeling, want ik denk veel van Andries te leren, maar ik hoop natuurlijk ook echt iets toe te voegen. Ik ken veel mensen bij Telstar, ik vind het een mooie club en ik kijk er naar uit om elke dag met topvoetbal bezig te zijn, zowel bij Telstar als bij HFC. Ik was naast mijn hoofdtrainerschap bij HFC in de jeugdopleiding bij Ajax werkzaam. En dat laatste ruil ik nu in voor het werk als assistent bij Telstar.”

Tot slot toonde ook Andries Jonker, de huidige hoofdtrainer van Telstar, zich tevreden in een officiële reactie. ,,Ik ken Gertjan nog uit zijn tijd in het Haarlems jeugdteam, waar ik hem onder mijn hoede heb gehad. Toevalligerwijs zat hij in dezelfde ploeg als Arvid Smit, dus wat dat betreft is de cirkel rond. Gertjan bewijst met de Koninklijke HFC dat hij veel knowhow heeft en voor Telstar een grote aanwinst zal zijn. Ik ben blij dat wij zo snel een opvolger voor Arvid hebben kunnen vinden. Ook wil ik graag Ajax en Koninklijke HFC bedanken voor hun medewerking bij de totstandkoming van deze constructie.”