Nieuws

Gielisse wil meer na honderdste optreden namens Rijnsburgse Boys

Omdat hij zichzelf de tweehonderd nog niet zo snel ziet halen, was de invalbeurt van zaterdag er één met een gouden randje voor Roderick Gielisse. De 29-jarige rechtsback stond na rust immers voor de honderdste keer binnen de lijnen namens Rijnsburgse Boys.

Na afloop van de met 2-1 verloren krachtmeting wierp de verdediger zijn licht op de wedstrijd. Een gelijkspel had er volgens Gielisse zeker in gezeten: ,,De eerste helft was natuurlijk niet best, de tweede helft komen we er wel in. Dus ik denk dat we een hele goede helft hebben gespeeld. Daar hebben we redelijk het maximale uitgehaald. Alleen, je krijgt grote kansen dus die 2-2 zat er zeker in.”

Na in de zomer van 2015 te zijn overgekomen van Sparta Rotterdam had de speler in kwestie nooit durven voorspellen dat hij nog honderd keer in actie zou komen voor de huidige nummer zeven van de Tweede Divisie. ,,Nooit over nagedacht eigenlijk, je begint ergens en dan ben ik wel van: “joh als ik het naar mijn zin heb, ga ik net zolang door als ik het leuk vind”. Nou, ik ben er nog steeds en het is nu nummer honderd. Kijken waar we stranden.”

Zijn mooiste wedstrijd gedurende die reeks was volgens Gielisse het promotieduel dat leidde naar de Tweede Divisie. Op de vraag of de voormalige ADO’er op weg is naar de tweehonderd antwoordde hij grappend: ,,Laten we naar de 150 gaan. Ik heb nog twee seizoentjes bij de club. Ben op dat moment 32 jaar en dan kijken hoe of wat.”

Het nog lopende seizoen is Gielisse goed geweest voor één doelpunt en drie assists in negentien competitiewedstrijden.

Reactie Roderick Gielisse na Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys 16 februari 2019