Nieuws

Gino van den Berg maakt de overstap naar De Treffers

Gino van den Berg laat SC Cambuur achter zich. De 22-jarige mandekker heeft een eenjarig contract getekend bij De Treffers in de Tweede Divisie. Van den Berg is daarmee de derde aanwinst voor De Treffers deze zomer.

Van den Berg heeft op 22-jarige leeftijd al een opvallende carrière achter de rug. De verdediger begon met voetballen in de jeugd van Quick Boys’31 in zijn huidige woonplaats Venlo en maakte op jonge leeftijd de overstap naar Borussia Mönchengladbach in Duitsland. Voor deze club speelde hij twaalf jaar in de jeugdopleiding.

Zijn overstap naar de Duitse club bleek een goede keuze, want Van den Berg schopte het uiteindelijk tot aan het tweede elftal van Borussia Mönchengladbach, dat uitkomt op het vierde niveau van Duitsland. Daarnaast trainde Gino regelmatig mee met het eerste elftal en speelde hij mee in oefenwedstrijden van Borussia Mönchengladbach. Hierna maakte Gino de overstap naar het tweede elftal van HSV.

Een definitieve doorbraak in Duitsland zat er na een mooie jeugdloopbaan echter niet in. Sinds 2018 stond Van den Berg dan ook onder contract bij SC Cambuur. Van den Berg speelde het afgelopen seizoen echter geen enkele wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De centrale verdediger moest genoegen nemen met enkele optredens namens Jong Cambuur.

Gino van den Berg is na Dani Centen en Joey Dekkers de derde aanwinst van De Treffers voor het komende seizoen.

Tekst: Thijs de Bruijn