Nieuws

Goede start van FC Lienden en VVSB

De twee clubs die via de play-offs proberen om zich te handhaven in de Tweede Divisie, FC Lienden en VVSB, zijn de nacompetitie goed begonnen.

Beide clubs hadden een uitwedstrijd in Zeeland, waarbij Lienden met 0-3 heeft gewonnen bij GOES en VVSB met 2-3 bij HSV Hoek. De Zeeuwen uit Goes waren in de eerste helft de betere, maar FC Lienden stond bij rust al met 0-2 voor. Daarbij was de openingstreffer van Marlon Versteeg in de eerste minuut een forse steun in de rug. Rafaël Uiterloo (foto) zorgde in de 32ste minuut voor de 0-2. Het zag er voor FC Lienden nog beter uit toen Jarreau Manuhuwa kort na rust van het veld werd gestuurd. Toch duurde het tot de slotfase voor Jawad Bellahsan de 0-3 binnen schoot.

VVSB heeft zich ook een goede uitgangspositie verworven, maar in tegenstelling tot Lienden verzuimde de ploeg uit Noordwijkerhout om er na één duel al een formaliteit van te maken. De ploeg van trainer Eric Meijers stond tot twintig minuten voor tijd immers met 0-2 voor dankzij twee doelpunten van Frank Tervoert in de eerste helft. Vervolgens kwam Hoek echter binnen vijf minuten op gelijke hoogte, dankzij treffers van Rik Impens en Kyle Doesburg. Lovette Felicia was er echter verantwoordelijk voor dat VVSB de thuisreis toch met een zege aanvaarde.

De beide andere wedstrijden hadden allebei een zogenaamde ‘grote man’, want Bilal el Amrani scoorde twee keer in de door ASWH met 2-1 gewonnen ontmoeting met OFC, waarna Dennis Kaars twee keer scoorde voor Quick Boys in het met 1-3 gewonnen duel met OSS’20.

De returns zijn zaterdag, waarbij opgemerkt moet worden dat de wedstrijd FC Lienden-GOES is vervroegd van 18.00 uur naar 14.30 uur.