Nieuws

Grote belangen op De Bongerd

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd van het weekeinde. Dat is deze keer BVV Barendrecht-FC Lienden.

BVV Barendrecht en Lienden zijn gerenommeerde clubs, maar zij bekleden momenteel beide plekken onder de spreekwoordelijke streep in de Tweede Divisie. In principe staan zij op posities die promotie/degradatiewedstrijden tot gevolg zouden hebben, maar door de constructie met de beloftenelftallen, zou tenminste n van hen die dans ontspringen. Dat is een lastige uitleg, maar het tekent in elk geval de grote belangen die zaterdag op sportpark De Bongerd op het spel staan.

Barendrecht won tot dusver drie keer en speelde n keer gelijk, zes keer werd er verloren. Lienden boekte n zege minder, maar deelde drie keer de punten, waardoor de ploeg van trainer Hans van de Haar op vijf nederlagen staat.

Toch is er voor Barendrecht reden genoeg om vooruit te kijken naar zaterdagmiddag. Op het eigen Sportpark De Bongerd verzamelde de club dit seizoen zeven van de tien punten en werd er afgelopen speelronde zelfs vier keer gescoord. Het was echter niet genoeg voor een punt tegen hoogvlieger Rijnsburgse Boys (4-5), maar het moet de ploeg van Albert van der Dussen houvast geven dat er na een 0-4 achterstand nog spanning in de wedstrijd kwam tegen de huidige nummer vier van de ranglijst. Donny Navajas Sanchez was de grote man met een hattrick.

FC Lienden bewaart op zijn beurt goede herinneringen aan het uitduel met Barendrecht van vorig seizoen. Op 2 september 2017 won Lienden immers met 3-4 op De Bongerd. Mohammed Bendadi (foto) was destijds de grote man met n doelpunt en twee assists. Ook de recent aangetrokken spits Michiel Hemmen lijkt zijn wedstrijdritme gevonden te hebben. Hij speelde de laatste twee competitieduels volledig uit en scoorde zaterdag twee keer tegen Jong Vitesse. In de maand oktober maakte hij drie treffers; slechts vijf Tweede Divisie-spelers deden dat beter.