Nieuws

GVVV en IJsselmeervogels verrassen in strijd om KNVB Beker

GVVV en IJsselmeervogels en hebben voor verassingen gezorgd door zich te plaatsen voor de tweede ronde van de strijd om de KNVB Beker in duels met clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Daarentegen werden Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC juist uitgeschakeld door clubs uit de Eerste Divisie.

De koploper van de Tweede Divisie toonde zich dinsdag ongenaakbaar in de bekerwedstrijd. Voor eigen publiek zorgde Danny van den Meiracker in 24ste minuut voor een groot voordeel voor de thuisclub tegen FC Den Bosch, dat nog kampte met de naweeën van de griepgolf van vorige week. Nadat de spits werd vastgehouden in het strafschopgebied, stuurde arbiter Martin Pérez zijn opponent Leo Vaissanen van het veld, waarna de spits zelf vanaf elf meter voor de 1-0 zorgde. Na ruim een uur spelen profiteerde Maikel de Harder optimaal van de overtal voor de ploeg van trainer Ted Verdonkschot: 2-0. Daarmee was de wedstrijd beslist en tekende Ahmed el Azzouti voor de spreekwoordelijke slagroom op de taart door er nog 3-0 van te maken voor ‘De Rooien’.

GVVV

GVVV tekende tegelijkertijd voor een sensatie door uitgerekend op sportpark Panhuis, waar de ploeg het dit seizoen zo moeilijk heeft, te winnen van Helmond Sport: 2-1. Het elftal van trainer Niek Oosterlee speelde een uitstekende wedstrijd, maar het duurde tot de 51ste minuut voor – wie anders – dan Berry Powel met een snoeiharde kopbal voor de 1-0 zorgde. De Blauwen slaagden er echter niet in om verder uit te lopen, waardoor zij moesten toezien dat de Brabanders weer op gelijke hoogte kwamen. Scheidsrechter Edgar Bijl gaf een strafschop en die kans liet Tibeau Swinnen zich niet ontnemen: 1-1. Toch viel de ontmoeting de kant op van GVVV, want in de 83ste minuut leek Powel zijn tweede van de avond te maken. De bal van Wesley Goeman bleek echter al over de lijn te zijn voor de routinier hem raakte, waardoor de beslissende treffer op naam van Goeman kwam: 2-1.

VV Katwijk

Waar GVVV en IJsselmeervogels outsiders waren, gold VV Katwijk in zijn duel als favoriet tegen de laagvlieger uit de Hoofdklasse B: Flevo Boys. Het werd een duidelijke 0-3 zege voor de kampioen van de Tweede Divisie van 2018. De basis van de overwinning werd al in de eerste helft gelegd, toen de ploeg van trainer Jan Zoutman via treffers van Jordy Hilterman en Raoul Esseboom naar 0-2 uitliep. Vijf minuten voor tijd maakte Marouane Afaker het derde doelpunt van de avond.

Rijnsburgse Boys

Daarentegen slaagde Rijnsburgse Boys er niet in om te verrassen in de rol van underdog. Tegen FC Eindhoven ging het in de eerste helft gelijkop. Beide clubs creëerden kleine kansen, maar het bleef 0-0. Na rust maakten de Brabanders het verschil in klasse wel duidelijk voor liefst vier doelpunten te laten aantekenen. Die treffers waren van Kaj de Rooij, de Belg Flor Van Den Eynden en twee van een andere Belg: Samy Bourard.

Koninklijke HFC

Ook voor Koninklijke HFC is het bekertoernooi afgelopen. In de regionale derby tegen SC Telstar bleek de club uit de Keuken Kampioen Divisie de sterkere. Het kostte de gasten wel heel veel moeite aan de Spanjaardslaan, want de ploeg van trainer Andries Jonker won door een benutte strafschop in blessuretij met 2-1. De Haarlemmers hadden in de tiende minuut nog wel een voorsprong genomen via Khalid Tamine, die overigens enkele minuten later al geblesseerd uitviel. Weer niet veel later (22ste minuut) bracht Anthony Berenstein de elftallen weer op gelijke hoogte: 1-1. De tweede helft was minder attractief. Telstar zette HFC weliswaar vast, maar het leek op een verlenging uit te draaien. Tot Vincent Volkert werd bestraft met een strafschop wegens hands. Daarop besliste Reda Kharchouch de wedstrijd in het voordeel van Telstar.

Op de foto viert GVVV de mooie overwinning op Helmond Sport.