Nieuws

GVVV pas in verlenging ten onder tegen PSV

GVVV heeft bijna voor een megastunt gezorgd in de strijd om de TOTO KNVB Beker. Pas tijdens de verlenging verloor de ploeg met 1-2 van PSV. De geplaagde Eindhovenaren wonnen door een doelpunt van Mohamed Ihattaren.

GVVV hield vanaf het begin goed stand en slaagde erin om PSV bijna geen kans toe te staan. Pas vlak voor rust lukte het de gasten om voor 0-1 te zorgen door Kostas Mitroglou na voorbereidend werk van Cody Gakpo. In de tweede helft werd de druk niet groter, maar kwam de ploeg uit Veenendaal zelfs verschillende keren gevaarlijk door. Nadat Danny de Leeuw nog had gemist, leverde dat in de 84ste minuut wel de gelijkmaker van Soufiane Laghmouchi op. De 1-1 was op dat moment ‘gewoon’ verdiend!

Het wedstrijdverloop gaf GVVV steeds meer hoop en dat werd de ploeg uiteindelijk toch fataal, want in de poging om te winnen en niet te gokken op de strafschoppen, gaf de ploeg in de 118e (!) minuut net iets te veel ruimte aan Ihattaren. Desondanks was routinier Berry Powel (foto) na afloop natuurlijk een tevreden man voor de camera’s van Fox Sports: ,,We waren heel dichtbij. We hebben kansen gehad en waren slechts twee tot drie minuten weg van de penalty’s. Natuurlijk had PSV meer balbezit, maar daaruit kwamen niet veel uitgespeelde kansen. Natuurlijk waren er momenten dat het moest, maar we hebben de bal niet de hele tijd weggepeerd. Natuurlijk baal je, maar als we realistisch zijn, blijft het bizar dat wij PSV zo lang op een gelijkspel hebben gehouden.”

Het betekent dat daardoor vanuit de Tweede Divisie de beide clubs uit Spakenburg als enigen de laatste zestien hebben gehaald van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. Zowel in de reguliere speeltijd als de verlenging waren er tegen OFC uit de Derde Divisie zondag geen doelpunten gevallen, waarna De Blauwen alle strafschoppen benutten. Omdat Bilal Amarzagouio er wel één had gemist, viel de beslissing op het moment dat Barry Beijer de beslissende binnen schoot. De loting voor de volgende ronde is zaterdag om 22.00 uur.