Nieuws

Hans van de Haar vecht voor doorstart FC Lienden

Hans van de Haar vecht voor een doorstart van FC Lienden. Hij is op zoek naar sponsors om het seizoen met een beperkt budget op een waardige manier af te maken. Dat vertelde hij in de regionale krant De Gelderlander.

De mededeling dat de beide geldschieters van FC Lienden (Adrie Timmer en Nico Wagenvoort) er per direct mee stopten, kwam voor de hoofdtrainer als een verrassing. Maar hij legt zich niet bij een einde neer, zo vertelde Hans van de Haar aan De Gelderlander. ,,Ik weet niet hoe de spelersgroep er in staat, maar ik wil verder. Wil het seizoen lowbudget afmaken en ben op zoek naar een nieuwe sponsor. Er is echt niet veel geld nodig. De salarissen van de spelers zijn niet noemenswaardig en aan reiskosten doen we ook niet. Als je bij FC Lienden wil voetballen, moet je in jezelf willen investeren. Als we op korte termijn een hoofdsponsor vinden, kunnen we door. Lukt het niet om n grote sponsor te vinden, dan zou je ook nog kunnen overwegen om voor elke wedstrijd een nieuwe shirtsponsor te vinden. Zo kom je er ook. Ik heb me er nog niet bij neergelegd.

Van de Haar benadrukt in de regionale krant dat er echt niet veel geld nodig is voor een doorstart. ,,Vijf jaar geleden gebeurde dit ook al. Toen was het in de voorbereiding. Uiteindelijk zijn we toch doorgegaan en twee jaar later werden we landskampioen bij de amateurs. Toen is het vrij simpel gelukt. Nu staan we er beter voor dan toen, maar alles hangt wel af van het vinden van een nieuwe hoofdsponsor.

Hoe strijdvaardig Van de Haar ook is, zijn spelers heeft hij het advies gegeven om niet te wachten. ,,Als zij weg kunnen, dan moeten ze gaan. Spelers met een geregistreerd contract zijn nu vrij om over te stappen naar een andere club. Maar ook dat lossen we wel op als er een doorstart komt. Overigens hebben bijvoorbeeld GVVV, DOVO en Hercules op navraag van RTV Utrecht al laten weten dat zij belangstelling hebben voor spelers met een contract bij FC Lienden.

Lees ook:

FC Lienden trekt zich terug uit Tweede Divisie

FC Lienden heeft zich niet gemeld bij KNVB; doorgaan is mogelijk

Geschokte reacties op besluit FC Lienden