Nieuws

Hedwiges Maduro en Derk Boerrigter debuteren in traditionele Nieuwjaarswedstrijd

Tijdens de traditionele Nieuwjaarswedstrijd op zaterdag 4 januari 2020 bij Koninklijke HFC maken Hedwiges Maduro en Derk Boerrigter voor de eerste keer hun opwachting bij de oud-internationals.

Derk Boerrigter is geen onbekende in Haarlem, want in het seizoen 2006/’07 verhuurde Ajax hem aan de voormalige profclub HFC Haarlem. Boerrigter heeft met Ajax twee landstitels behaald en met Celtic is hij ook één keer kampioen van Schotland geworden. Hedwiges Maduro (foto, 18 interlands) heeft ook jaren voor Ajax gespeeld en met die club twee keer de nationale beker gewonnen. Ook in Spanje won hij met Valencia de beker. Zijn grootste succes dateert uit 2007, toen hij met Jong Oranje Europees Kampioen werd.

De voormalige Oranje Leeuwinnen zijn zaterdag ook weer sterk vertegenwoordigd. In totaal heeft de selectie voor 778 interlands op hun naam staan en op de bank zit ook nog eens voor 112 interlands aan ervaring.

Om 12.00 uur speelt de eerste damesploeg van Koninklijke HFC, versterkt met regionale toppers, tegen de Ex-Oranje Leeuwinnen, waarna om 14.30 uur de heren van Koninklijke HFC zaterdag 1 het opnemen tegen de oud-Internationals.