Nieuws

Hemmink en HHC niet te stuiten na de winterstop

Dankzij vier opeenvolgende zeges en liefst zeventien goals in die duels staat HHC Hardenberg nu derde in de Tweede Divisie. Een hoofdrol in dit succes is weggelegd voor Rick Hemmink.

De middenvelder wist in alle vier de wedstrijden na de winterstop te scoren en was daarnaast ook goed voor vier assists. Met zijn betrokkenheid bij acht doelpunten is hij hiermee de meest waardevolle speler van de Tweede Divisie in 2018 tot nu toe, berekende datapartner Opta Sports.

Ook zijn ploeggenoot Rens van Benthem is meer dan in vorm. Hij scoorde dit kalenderjaar al vijf keer en is hiermee (gedeeld) Tweede Divisie-topscorer in de periode na de winterstop. Wat opvalt bij Van Benthem is zijn veelzijdigheid: hij maakte dit seizoen evenveel goals met links als met rechts (beide vier) en scoorde ook nog één keer met het hoofd.

HHC, dat zich vorig seizoen pas op de slotdag handhaafde, kan zaterdag zijn knappe derde plaats verstevigen als er op eigen veld punten worden gepakt in het inhaalduel met hekkensluiter Achilles ’29.