Nieuws

Henk Wisman nieuwe trainer Rijnsburgse Boys

Henk Wisman tekent komende week een tweejarig contract als nieuwe trainer van Rijnsburgse Boys. Daarmee wordt hij de opvolger van Wilfred van Leeuwen. De oefenmeester maakt de overstap van Ter Leede uit de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal.

Zo heeft de club binnen enkele dagen een opvolger gevonden, nadat bekend was gemaakt dat Wilfred van Leeuwen zijn eigen onderneming (een strandtent) niet meer kon combineren met het hoofdtrainerschap van de deelnemer aan de Tweede Divisie.

Wisman is geen onbekende voor Rijnsburgse Boys, want hij werkte van 1997 tot 2000 al voor de club. De 61-jarige is een ware routinier in het trainersvak, nadat de voormalige jeugdspeler van Ajax eind jaren zeventig, begin jaren tachtig kort prof is geweest bij FC Amsterdam en SC Amersfoort. Tijdens zijn lange loopbaan in het trainersvak (die al meer dan 35 jaar duurt) stond hij vooral onder contract bij veel clubs uit de top van het amateurvoetbal, maar hij was ook actief bij onder meer FC Volendam, FC Den Bosch, Fortuna Sittard en Almere City FC. Voorts werkte hij in China en Armenië, waar hij zelfs enige tijd optrad als bondscoach.