Nieuws

Het supertrio neemt het op tegen het tweemans ‘sloopbedrijf’

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer Rijnsburgse Boys-AFC.

De nummer twee van de ranglijst van vorige week tegen de huidige nummer twee van de ranglijst: met Rijnsburgse Boys-AFC staat een ware kraker op het programma. Doordat de Amsterdammers afgelopen weekeinde met drie punten terugkeerden na een bezoek aan GVVV, staan zij op dit moment tweede. Rijnsburgse Boys had een vrije zaterdag en zo kon trainer Henk Wisman zijn ploeg extra goed voorbereiden op de topper. Een thuiszege op Sportpark Middelmors betekent dat Rijnsburg de tweede plaats overneemt en de aansluiting met koploper IJsselmeervogels niet verliest.

Een goed resultaat boeken is voor de ploeg uit Rijnsburg gemakkelijker gezegd dat gedaan, want de Uien hielden slechts één punt over aan de laatste drie ontmoetingen met AFC (G1, V2) en wonnen alleen het eerste duel met de Amsterdammers in de Tweede Divisie op 11 november 2017: 1-0. Verder bewees de ploeg van trainer Uli Landvreugd dit seizoen al meermaals dat zij niet bij de pakken gaat neerzitten bij een achterstand. Alleen Jong Sparta Rotterdam en VV IJsselmeervogels pakten meer punten (7) na een achterstand dan AFC (6). Rijnsburg is met vijf gewonnen punten na achterstand overigens de volgende club in dat klassement, dus een overwinning voor de ploeg die zaterdag de score opent, is dus bij lange na geen zekerheid.

Dát er gescoord wordt, staat dan wel weer zo goed als vast. Sinds de herstart van de Tweede Divisie noteerde alleen Jong AZ gemiddeld meer doelpunten per wedstrijd (2,5) dan Rijnsburgse Boys (2,1 – 156 doelpunten in 76 wedstrijden). Verder hield Rijnsburgse Boys dit seizoen nog niet één keer de ‘nul’. In wedstrijden van AFC vielen tot dusver 387 doelpunten (210 voor en 177 tegen); een aantal dat alleen wordt overtroffen door Jong Sparta Rotterdam.

Waar AFC vooral steunt op het koningskoppel Yordi Teijsse / Raily Ignacio, beschikt Rijnsburgse Boys over een supertrio. Dani van der Moot, Jeroen Spruijt (beiden 4 doelpunten en 2 assists) en Joël Tillema (foto, 5 treffers en 1 assists) waren alle drie al direct betrokken bij zes doelpunten van hun ploeg, waaronder de laatste vijf. Nemen zij hun ploeg opnieuw bij de hand, of richt het tweemans ‘sloopbedrijf Teijsse / Ignacio’ ook op Sportpark Middelmors een ravage aan?