Nieuws

Het thuis sterke HFC tegen de serie van Dani van der Moot

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer Koninklijke HFC-Rijnsburgse Boys.

Koninklijke HFC liet het zondag na om de koppositie over te nemen van IJsselmeervogels. Een zege in Groesbeek op De Treffers had daarvoor volstaan, maar door een 4-1 nederlaag blijven de Haarlemmers (voorlopig) nog in de subtop. In die flinke subtop (slechts drie punten scheiden koploper IJsselmeervogels en nummer zeven Kozakken Boys) staat ook Rijnsburgse Boys, de komende tegenstander van de Haarlemmers.

HFC is zeker niet de favoriete tegenstander van de geel-zwarten. In de vier onderlinge ontmoetingen in de Tweede Divisie won Rijnsburg nog nooit (G2, V2), vorig seizoen werd er zelfs twee keer van de Koninklijke verloren (0-1 thuis, 4-1 uit). Slecht één keer scoorde Rijnsburgse Boys tegen HFC in de Tweede Divisie van 2018/’19; minder vaak dan tegen elke andere ploeg. Vorig seizoen speelde Dani van der Moot echter nog niet voor de club uit de Bollenstreek. De 22-jarige spits was in elk van de laatste zes speelronden goed voor minstens een doelpunt of een assist, scoorde in die periode in totaal zeven keer en bereidde vier treffers voor. In de gehele competitie is alleen Danny van den Meiracker (direct betrokken bij 15 goals) waardevoller dan Van der Moot (7 treffers, 4 assists – Raily Ignacio ook 11 doelpunten of assists).

Gertjan Tamerus was met de Haarlemmers dus één zege verwijderd van de koppositie. Het zou voor de Koninklijke voor het eerst zijn geweest, maar die wens gaat voorlopig weer even in de ijskast. HFC staat inmiddels dichter bij plek zeven dan bij de eerste plaats één en kreeg ondanks de sterke reeks negen tegendoelpunten in de laatste drie duels; evenveel als in de negen competitiewedstrijden daarvoor. In eigen huis is er daarvan echter weinig te merken. In de veertien thuisduels van 2019 incasseerde de ploeg elf treffers, terwijl het zelf 33 keer het net liet bollen. In totaal leverde dat 34 punten op (W11, G1, V2), meer dan elke andere deelnemer aan de Tweede Divisie dit jaar in thuiswedstrijden verzamelde.

Op de foto is Dani van der Moot (rechts) in een kopduel verwikkeld met Quinten Huybers tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven.