Nieuws

HHC Hardenberg haalt Eredivisiespeler Gersom Klok naar de Tweede Divisie

Gersom Klok laat FC Emmen achter zich. De 28-jarige rechtsback maakt deze zomer de overstap naar HHC Hardenberg, waar hij tussen 2012 en 2016 ook al actief was.

Klok heeft al een rijke loopbaan achter de rug die hem langs verschillende clubs leidde. De verdediger begon in zijn jeugdjaren bij SV Lelystad, maar droeg later ook nog eventjes het shirt van ACV. Zijn profcarrière startte hij in 2006 bij SC Veendam. De verdediger ruilde vier jaar later de inmiddels failliet verklaarde club in voor Go Ahead Eagles.

Na zijn periode bij Go Ahead Eagles zou Klok vier jaar lang het shirt van HHC Hardenberg dragen. Bij de Tweede Divisionist pikte FC Emmen de 1,75 meter lange verdediger in 2016 op. Klok groeide uit tot een basisspeler en promoveerde met FC Emmen naar de Eredivisie. Klok speelde in drie jaar tijd maar liefst 103 wedstrijden voor de formatie uit Emmen.

Op 28-jarige leeftijd kiest de in Lelystad geboren Klok dus weer voor een terugkeer bij HHC Hardenberg. Klok doet een stapje terug en is daarmee de vierde aanwinst van HHC Hardenberg voor het komende seizoen. Eerder maakte FC Emmen-ploeggenoot Stephen Warmolts al de overstap naar de Tweede Divisie. Ook Serge Fatima en Nick de Bont verkasten al naar de ploeg uit Hardenberg.

Tekst: Thijs de Bruijn