Nieuws

Hicham Acheffay maakt overstap naar Utrecht

Eén van de belangrijkste spelers van Jong Vitesse verlaat Arnhem. Hicham Acheffay (foto) maakt in de zomer immers de overstap naar FC Utrecht.

De achttienjarige vleugelspeler heeft een contract getekend dat hem tot medio 2022 bindt aan de Domstedelingen. In die overeenkomst is bovendien een optie opgenomen op een derde jaar bij de club. De aanvaller begon zijn actieve loopbaan bij het Amsterdamse Zeeburgia en kwam daarna uit voor Ajax en FC Volendam, voor hij in 2016 neerstreek bij Vitesse. Bij de Arnhemmers speelde Hicham Acheffay in de Onder 17, de Onder 19 en was dit seizoen een vaste waarde bij de beloften in de Tweede Divisie. Hij speelde immers 27 van de 28 wedstrijden en maakte daarin ook nog eens acht doelpunten om zijn waarde voor de ploeg te demonstreren.

,,Acheffay is een behendige voetballer, die beschikt over een goede dribbel en versnelling”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht op de officiële website van de club. ,,Hij kan zowel een doelpunt maken als een assist geven, heeft flair en zoekt graag de één-tegen-één op. Nadat Hicham dit seizoen al vlieguren maakte in de Tweede Divisie met Jong Vitesse, sluit hij na de zomerstop aan bij Jong FC Utrecht en met die ploeg kan hij zich in de Keuken Kampioen Divisie verder ontwikkelen.”