Nieuws

Hidde Prijs verlaat Rijnsburgse Boys

Ondanks een doorlopend contract tot en medio 2020, gaat Hidde Prijs weg bij Rijnsburgse Boys. In de winterstop of uiterlijk aan eind van dit seizoen hoopt hij een andere club te hebben gevonden.

De club wilde graag verder met de 24-jarige verdediger, maar de geelzwarten respecteren zijn besluit en werken mee. ,,Als ik had gespeeld, zou ik deze keus niet hebben gemaakt, aldus Prijs. ,,Rijnsburgse Boys is een prachtige vereniging met een grote supportersschare die overal mee naartoe reist en waarvoor je graag een paar passen extra zet. Ook de mensen rondom de ploeg zijn geweldig. Dat geldt verder voor de jongens in de groep waarmee ik met veel plezier optrek. Maar ik wil geen bankzitter zijn zonder uitzicht op een basisplaats.

In zijn beslissing speelt verder een rol dat de verdediger na het recent afronden van zijn studie bedrijfskunde sinds 1 september werkzaam is bij een bedrijf op de Amsterdamse Zuidas dat adviseert bij fusies en overnames. ,,Een geweldige uitdaging die veel energie kost, zeker in combinatie met drie avonden reizen naar Rijnsburg voor de trainingen. Maar Als je niet wekelijks speelt, is dat extra lastig.

Amsterdam

Prijs: ,,Het gebrek aan perspectief heeft mij doen besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe club en dan het liefst in de buurt van Amsterdam. Bij een andere vereniging hoop ik meer aan spelen toe te komen en het plezier terug te krijgen. Het zou mooi zijn als dat in de Tweede Divisie is, maar dat vind ik niet doorslaggevend. Er zijn contacten en ik heb ook al enkele gesprekken gevoerd. Tot aan mijn vertrek zal ik me voor de volle honderd procent voor Rijnsburgse Boys inzetten, zoals de supporters van mij gewend zijn.

Hidde Prijs kwam in 2016 naar Rijnsburgse Boys na een driejarig verblijf bij Koninklijke HFC. Daarvoor speelde hij zes jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Op dit moment is hij aan zijn derde seizoen op sportpark Middelmors bezig.

Op de foto is Hidde Prijs (rechts) in duel met Raily Ignacio die toen nog uitkwam voor Kozakken Boys.