Nieuws

Ian van Otterlo kiest opnieuw voor Henk Wisman

Ian van Otterlo (24) speelt komend seizoen bij Rijnsburgse Boys. De creatieve middenvelder van Ter Leede tekende een contract voor een jaar met een optie op een tweede seizoen.

,,Ik ben heel blij met de overstap naar Rijnsburgse Boys”, zo vertelde Ian van Otterlo op de officiële site van de club. ,,Ik heb op alle niveaus gespeeld: van de Tweede Klasse tot en met de Derde Divisie. Alleen de Tweede Divisie stond nog niet op dat lijstje. Ik wil graag hogerop en ken Henk Wisman nog uit zijn tijd bij Ter Leede. Daarom heb ik hem benaderd. Zo is het Rijnsburgse Boys geworden.”

De trainer loopt in spreekwoordelijke zin als een soort rode draad door de loopbaan van Ian van Otterlo. Eerder haalde Henk Wisman (foto) hem van Argon naar Ter Leede. ,,Ik waardeer zijn manier van spelen: aanvallend en met druk naar voren. Dat is ook mijn stijl. Verder is Rijnsburg natuurlijk een prachtige vereniging met een mooie accommodatie. Ik vind het een hele eer om daar volgend seizoen te mogen spelen. Ik weet dat de concurrentie groot is, maar ik heb er vertrouwen in dat ik veel aan spelen toekom. Ik heb inmiddels diverse mensen gesproken en het voelt goed.”

Ian van Otterlo is bezig aan zijn derde seizoen bij Ter Leede. In zijn eerste jaar miste de club nog promotie naar de Derde Divisie, maar in de lente lukte het de ploeg alsnog om dat niveau te bereiken. Met achttien treffers had de aanvallende middenvelder een belangrijk aandeel in het kampioenschap. Hij begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Pancratius in zijn woonplaats Badhoevedorp. In de A-junioren verhuisde hij naar Argon om dus vervolgens voor Ter Leede te kiezen.