Nieuws

Ibrahim El Kadiri: ‘Ik heb een mooie toekomst voor me’

Ibrahim El Kadiri (18) begon dit seizoen bij Jong FC Volendam, maar doet sinds november steeds vaker mee met het eerste elftal van trainer Wim Jonk. Bij zijn profdebuut maakte hij direct zijn eerste doelpunt. De linksbuiten is pas eerstejaars A-junior, maar tegelijkertijd heeft hij vertrouwen te over. ,,Ik heb een mooie toekomst voor me.”

Met drie doelpunten en zes assists is El Kadiri één van de opvallende spelers bij de beloften van FC Volendam. De trainingen werkt hij desondanks steevast af bij het eerste elftal. ,,Sids oktober train ik mee met het eerste en ik heb het niveau snel weten op te pikken. Ik doe dit seizoen ervaring op in de Tweede Divisie. Die competitie is fysiek sterk en vergelijkbaar met de Keuken Kampioen Divisie. Ik heb even moeten wennen aan het fysieke spel, maar al snel voelde het weer normaal. Als je niet sterk bent, moet je gewoon sneller handelen. Dan kom je niet in de duels.”

De ontwikkeling van El Kadiri gaat loodrecht omhoog. Van verbazing is echter geen sprake, zo vertelt hijzelf. ,,Ik had wel verwacht dat ik zo snel zou kunnen aansluiten bij het eerste elftal. Ik heb een goede opleiding gehad en daarom kan ik me snel aanpassen. Ik werd op mijn elfde gescout door Ajax. Op dat moment liep ik al stage bij AZ, maar mijn oom was scout bij Ajax en heeft mijn naam toen laten vallen. Ik heb nog vrienden uit die tijd. Ik maakte deel uit van de lichting Sontje Hansen, Brian Brobbey, Ki-Jana Hoever en Naci Ünüvar. Het was een mooie tijd, maar nu richt ik me op de toekomst. Die toekomst gaat mooi voor me zijn.”

Rijbewijs

Het zelfvertrouwen waarmee El Kadiri praat, is opvallend voor een net achttienjarige voetballer. ,,Dat heb ik altijd al gehad. Het is mijn doel om dit seizoen nog een basisplaats af te dwingen in het eerste elftal en in de nabije toekomst wil ik kampioen worden met de club. Van daaruit zien we wel. Ik moet me blijven ontwikkelen, maar ik ga zeker doorbreken als profvoetballer. Ik focus me er momenteel volledig op. Ik ben verder bezig met mijn rijbewijs en net begonnen met een cursus Spaans. Je moet je hersenen blijven triggeren en wie weet heb ik er in de toekomst iets aan in mijn voetbalcarrière.”

El Kadiri leerde voetballen en voor zichzelf opkomen op de pleintjes van Amsterdam. Eerst in Amsterdam-West en vervolgens Amsterdam-IJburg. Hij voetbalde er onder andere met zijn neef Samir Ben Sallam, die eveneens uitkomt voor FC Volendam. ,,Hij heeft ook jarenlang bij Ajax gevoetbald. We hebben beiden op de pleintjes leren voetballen. Ik kan snel handelen en heb een goede individuele actie. Geleerd op straat. Mijn grote voorbeeld is Eden Hazard, maar ik kan genieten van alle voetballers die een goede dribbel in hun benen hebben en een wedstrijd kunnen beslissen.”

Tekst: Tim Beck