Nieuws

‘IJsselmeervogels behoudt zijn DNA’

Achraf Nejmi en Jeffrey Buitenhuis spelen ook komend seizoen bij IJsselmeervogels. De twee spelers kwamen met de club een contract overeen dat beiden tot de zomer van 2020 bindt, met een optie tot verlenging tot 2021.

Nejmi (27 jaar) kwam in 2015 naar de Westmaat. De controlerende middenvelder maakte destijds de overstap van USV Hercules waar hij behoudens een tweejarig uitstapje naar de jeugdopleiding FC Utrecht zijn hele carrière al speelde. Buitenhuis (26) begon eveneens in de jeugdopleiding van Hercules, maar ging op dertienjarige leeftijd naar de opleiding van FC Den Bosch. In de hoofdstad van Noord-Brabant kwam het tot een debuut in het eerste elftal en speelde de verdediger bijna vijftig duels. In 2014 stapte hij over naar IJsselmeervogels. Beiden maakten in 2017 het kampioenschap in de Derde Divisie Zaterdag mee en zijn de laatste jaren een vaste waarde voor IJsselmeervogels. Zo speelde Jeffrey Buitenhuis al 135 duels in het eerste en staat Achraf Nejmi op 95 officiële wedstrijden.

De technische commissie toonde zich bij monde van André van Diermen opgetogen over het nieuws: ,,Zij zijn – na Maikel de Harder en Mike van de Laar – de twee spelers met de meeste officiële wedstrijden voor IJsselmeervogels in de huidige selectie. Met hun spel en hun rol in de kleedkamer beschikken zij over het IJsselmeervogels-DNA dat we graag in onze selectie zien. De contractverlenging was daardoor een logisch gevolg.”

De foto is van afgelopen zaterdag waarop Achraf Nejmi ingrijpt bij een rechtstreeks duel met de nummer 9 van HHC Hardenberg, Rob van der Leij.

Lees ook:

Hoofdsponsor IJsselmeervogels verlengt voor vijf jaar