Nieuws

IJsselmeervogels bevestigt rentree Gwaeron Stout bij Kozakken Boys

Gwaeron Stout keert komende zomer terug bij Kozakken Boys. De 26-jarige middenvelder is bezig aan zijn eerste seizoen bij IJsselmeervogels. Er was een optie voor nog een jaar, maar in goed overleg zien de partijen daarvan af (NU MET UPDATE).

Bij Kozakken Boys was Stout de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot één van de, zo niet de belangrijkste steunpilaar van de ploeg. Hij fungeerde niet voor niets als aanvoerder toen hij besloot om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij IJsselmeervogels. Bij die club stond hij na zijn komst in de zomer direct in de basis en werd ook aangewezen als aanvoerder. Een liesblessure stopte echter zijn opmars bij ‘De Rooien’, waardoor hij onder meer de derby tegen SV Spakenburg miste. Afgelopen zaterdag moest de middenvelder de wedstrijd tegen Koninklijke HFC (1-5) eveneens aan zich voorbij laten gaan, al betrof het toen een enkelblessure. Inmiddels was de band al over gegaan naar Gillian Justiana. Hierbij speelde het een rol dat de geruchten over een terugkeer naar Kozakken Boys steeds sterker werden.

Die verhalen zijn bevestigd, zoals blijkt uit de reactie van André van Diermen van de technische commissie van IJsselmeervogels: ,,Hoewel we Gwaeron graag hadden willen behouden, kon hij de lokroep uit Werkendam niet weerstaan. Hij woont en werkt in Werkendam en twijfelde bij het tekenen van zijn contract al over de reistijd naar Bunschoten-Spakenburg. Het was voor hem zodoende logisch om weer terug te keren naar Sportpark De Zwaaier, waar iedereen weet dat Gwaeron zowel op als buiten het veld een belangrijke functie vervult.”

Gwaeron Stout startte zijn voetbalcarrière bij De Zwerver, waar de middenvelder werd ontdekt door Feyenoord. Bij de Rotterdammers doorliep hij de jeugdopleiding om vervolgens via een korte tussenstop bij De Zwerver te belandden bij Kozakken Boys. Afgelopen zomer koos hij voor IJsselmeervogels, maar in 2020 komt aan dat avontuur een eind.

UPDATE

Daarna kwam ook de officiële reactie van technisch directeur Kees Spaan namens Kozakken Boys: ,,Uiteraard zijn we blij dat Gwaeron komend seizoen weer terugkeert. Hij is in de zeven jaar dat hij hier speelde een echte Kozak geworden en vervulde zowel binnen als buiten het veld een belangrijke functie. Ook ben ik blij met de medewerking van mijn college André van Diermen.

Natuurlijk mag een reactie van de Gwaeron Stout zelf ook niet ontbreken: ,,Het is een avontuur waarvan ik geen spijt heb. IJsselmeervogels is een mooie en grote club, maar de reisafstand begon me al snel tegen te staan. Ik woon sinds afgelopen zomer in Werkendam en ik kijk er naar uit om straks in m’n eigen dorp te gaan voetballen. Ook ben ik IJsselmeervogels erg dankbaar voor de medewerking.

Op de foto is Gwaeron Stout (midden) als aanvoerder nog actief voor IJsselmeervogels tegen SV TEC met Nick Hak (links) en Bart Westerlaken in de achtervolging.