Nieuws

IJsselmeervogels haalt duo van Kozakken Boys

IJsselmeervogels kan vanaf de zomer beschikken over de 25-jarige Gwaeron Stout en de 28-jarige Ahmed El Azzouti. De middenvelder en spits komen beiden van Kozakken Boys. El Azzouti tekende een contract tot de zomer van 2020, Stout voor de duur van n seizoen met een optie voor nog een tweede seizoen.

De in Nieuw-Lekkerland woonachtige Gwaeron Stout (foto) startte zijn actieve loopbaan bij De Zwerver; een club uit Kinderdijk. Stout werd opgepikt door Feyenoord en doorliep van zijn zevende tot zijn zestiende de jeugdopleiding van de Rotterdammers. Na een terugkeer bij De Zwerver, waar hij op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal, koos hij in 2012 voor Kozakken Boys. Sindsdien speelt Stout in Werkendam.

De in Waddinxveen woonachtige Ahmed El Azzouti speelde langdurig bij Be Fair uit zijn woonplaats. Als jarenlange topscorer in Waddinxveen bij de lokale tweedeklasser dook El Azzouti in 2014 op bij het in Gouda spelende Jodan Boys. Twee jaar later verleidde Kozakken Boys de spits tot een overstap. El Azzouti nu bezig is aan zijn derde seizoen in Werkendam.

Namens IJsselmeervogels reageerde Andr van Diermen van de technische commissie op de officile site van de club op de aanstaande transfers. ,,Ahmed is een gemakkelijk scorende spits die vorig seizoen onder meer opviel door liefst 27 treffers te maken in de Tweede Divisie. Ook dit jaar is hij opnieuw topscorer bij Kozakken Boys en toont een belangrijke speler te zijn. Hetzelfde geldt voor Gwaeron Stout. Gwaeron kan op alle posities op het middenveld spelen en is echt n van de parels in de Tweede Divisie. We zijn enorm trots beide spelers komend seizoen toe te voegen aan onze selectie.