Nieuws

IJsselmeervogels haalt Frenkie Overmars

IJsselmeervogels heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van Frenkie Overmars. De 19-jarige ‘zoon van’ komt van SV Epe.

De 1,92 meter lange aanvaller valt bij SV Epe vooral op door zijn snelheid en fysieke kracht. Overmars, die een klein jaar in de jeugdopleiding van FC Twente speelde, had daarmee een aandeel in de vierde plaats op de ranglijst en kwalificatie voor de nacompetitie. De linkspoot debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal van de club en is op dit moment met zijn ploeg als vertegenwoordiger van de Derde Klasse B in het district Oost verwikkeld in de strijd om promotie naar de Tweede Klasse.

Frenkie Overmars (foto) is net als zijn vader Marc een linksbuiten, maar bespeelde dit seizoen alle posities op de linkerflank en kan ook als rechtsbuiten uit de voeten. In de afgelopen periode trainde hij mee met de A-selectie van trainer Ted Verdonkschot en liet daar voldoende indruk achter om een contract te verdienen.

De technische commissie van IJsselmeervogels verheugt zich bij monde van André van Diermen op de nieuweling: ,,Met zijn komst krijgen we aan de linkerkant meer mogelijkheden. Net als bij Quincy Veenhof geldt Frenkie als een talentvolle speler die we graag een kans geven om zich verder te ontwikkelen. Op zijn beurt wil hij heel graag slagen bij IJsselmeervogels, al zal de overstap van de Derde Klasse naar de Tweede Divisie wel een flinke omschakeling zijn.”