Nieuws

IJsselmeervogels-Kozakken Boys krijgt zo goed als zeker een winnaar

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de livewedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer IJsselmeervogels-Kozakken Boys.

Een ware kraker, niets meer en niets minder. IJsselmeervogels en Kozakken Boys staan, samen met Katwijk, op veertig punten en vechten dus om aansluiting met HHC (45 punten). Bijkomend voordeel voor de thuisclub is dat zij nog een wedstrijd tegoed heeft. Aangezien de koploper uit Hardenberg dit weekeinde AFC ontmoet, dat met 39 punten ook nog hoopt op het kampioenschap, kan een overwinning voor zowel IJsselmeervogels als Kozakken Boys aan het eind van de rit zomaar eens ongelofelijk belangrijk zijn.

Gezien de resultaten uit het verleden lijkt het logisch dat het duel van zaterdag aan het eind van de rit een winnaar kent. IJsselmeervogels en Kozakken Boys troffen elkaar al vijf keer eerder in de Tweede Divisie en geen van die duels draaide uit op een remise. Drie maal waren de Vogels de sterkste van de twee, waaronder in het duel op Sportpark de Zwaaier eerder dit seizoen. Twee keer was het Kozakken Boys dat er met de winst vandoor ging. Het laatste gelijkspel dat IJsselmeervogels in de Tweede Divisie liet optekenen, dateert van 2 november 2019, toen het thuisduel met Jong FC Volendam in 3-3 eindigde. In de tien wedstrijden daarna hadden duels van de Vogels altijd een winnaar. Zes keer was dat de ploeg uit Spakenburg, vier keer de tegenstander.

Kozakken Boys speelde in de laatste 24 competitiewedstrijden slechts één maal gelijk. Op 26 oktober 2019 eindigde het thuisduel met VV Katwijk in een 0-0. Sindsdien speelde de ploeg van trainer Rick Adjei negen competitieduels waarin er aan het langste eind werd getrokken, drie keer leed Kozakken Boys in die periode een nederlaag. De laatste vijf Tweede Divisie-duels wist Kozakken Boys allemaal te winnen. In een ranglijst over die periode gaat de ploeg dan ook fier aan kop.

Op de foto van een duel uit de heenwedstrijd tussen Mark Veenhoven (links) voor Kozakken Boys en Danny van den Meiracker van IJsselmeervogels. Op 16 november werd het 1-3 in het voordeel van ‘De Rooien’. Ook die ontmoeting kende dus een winnaar.