Nieuws

IJsselmeervogels laat Jorrit Kunst al weer vertrekken

Jorrit Kunst vertrekt na dit seizoen al weer bij IJsselmeervogels. De 29-jarige rechtsback slaagde er sinds zijn komst in de zomer niet in een basisplaats te veroveren, waardoor hij heeft aangegeven zijn aflopende contract niet te willen verlengen.

De huidige koploper neemt dus na een jaar al weer afscheid van de vleugelverdediger die eerder uitkwam voor onder meer Be Quick 1887, WKE, FC Groningen en FC Emmen. Afgelopen zomer zorgde een nieuwe baan ervoor dat hij van het noorden naar Amersfoort ging en dus koos voor een voetbalavontuur bij IJsselmeervogels. Kunst speelde tot nog toe zeven keer in de Tweede Divisie, waarvan de laatste keer op 23 februari tegen Jong Almere City (5-3 zege).

De technische commissie liet bij monde van André van Diermen weten begrip te hebben voor de keuze van de verdediger: ,,Jorrit heeft aangegeven graag meer aan spelen te willen toekomen en gaat daarom op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

Er staat tegenover dat IJsselmeervogels voor volgend seizoen Quincy Veenhof  heeft gecontracteerd. De 19-jarige komt van Bennekom, waar hij dit seizoen aan zijn eerste volledige seizoen in de A-selectie bezig is. Het 1,95 meter lange talent speelt al vanaf zijn vierde jaar op sportpark De Eikelhof. De in Ede woonachtige middenvelder doorliep de jeugdopleiding en maakte vorig seizoen als aanvoerder de promotie van Bennekom Onder-19 naar de Derde Divisie mee. Dit seizoen maakt de linksbenige aanvallende middenvelder furore in het eerste elftal. Met onder meer tien doelpunten en diverse assists heeft Veenhof een belangrijk aandeel in de strijd om de koppositie in de Eerste klasse D.