Nieuws

IJsselmeervogels neemt sluitpost Mike Grim over van Almere City

Mike Grim maakt komende zomer de overstap van Almere City naar IJsselmeervogels. De club uit Spakenburg maakte donderdagochtend bekend Grim (foto) voor de duur van één seizoen te hebben vastgelegd.

De zoon van Fred Grim – voorheen in trainersrollen actief bij Ajax, Sparta Rotterdam, Almere City, het Nederlands elftal en nu RKC Waalwijk – stond dit lopende seizoen achttien keer onder de lat in de Tweede Divisie. Jong Almere City staat momenteel op een plek die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. De Noord-Hollanders kregen tot nu toe liefst 48 doelpunten te verwerken en hielden slechts driemaal hun doel schoon.

Met het aantrekken van het voormalig-jeugdproduct van AZ Alkmaar en Ajax is IJsselmeervogels overigens uit de zorgen wat betreft de invulling van het keepersbestand voor het komende seizoen. Waar Jaimy Schaap al over een doorlopend contract beschikte, verlengde men afgelopen zomer met Lammert Geert Heek.

De technische commissie van IJsselmeervogels vertelt het volgende over het strikken van Grim: ,,Mike is een jonge, ambitieuze keeper die al een aantal jaar op het hoogste niveau keept. We zien in hem iemand die de concurrentiestrijd met Jaimy Schaap aan kan gaan en waren om die reden al enige tijd met hem in gesprek. Zijn kwaliteiten liggen met name in de reflexen en de een-op-een, zoals hij recent ook bewees in de wedstrijd op de Westmaat, al deed de uitslag misschien anders vermoeden.”