Nieuws

IJsselmeervogels nu al in volgend bekertoernooi

Hoewel IJsselmeervogels op 17 december nog in de strijd om de KNVB Beker aantreedt tegen SteDoCo, weet de club nu al dat het ook volgend seizoen mag meedoen aan het hoofdtoernooi van diezelfde KNVB Beker.

Dat is immers de prijs die staat op het winnen van de eerste periode. Waar de meeste clubs uit de Tweede Divisie zich in 2020 eerst langs andere amateurclubs moeten werken om toegang te krijgen tot dat evenement, stroomt de koploper tegelijkertijd in met de meeste profclubs. De kans op een mooie topper is daarmee dus groter geworden. Omdat er geen promotie mogelijk is naar de Keuken Kampioen Divisie, zijn er sportief vlak geen verdere prijzen verbonden aan de periodetitel.

,,Het is altijd lekker”, besefte trainer Ted Verdonkschot na het winnen van de eerste periode door de zege op Kozakken Boys: 1-3. ,,Maar behalve het overslaan van die ronde, hebben we nog niets. Wel vind ik het over twaalf wedstrijden bekeken verdiend.”

Behalve IJsselmeervogels speelt ook VV Katwijk (tegen TOP Oss) op 17 december in de strijd om de KNVB Beker. Een dag later komen SV Spakenburg (bij OFC) en GVVV (dat PSV ontvangt) nog in actie.